Депресията е заболяване, което се отразява на начина, по който

...
Депресията е заболяване, което се отразява на начина, по който
Коментари Харесай

Диетата, която ни помага да се справим с депресията

Депресията е заболяване, което се отразява на метода, по който човек мисли, яде, спи и се усеща. Депресивните положение нормално се преодоляват мъчно и в множеството случаи се постанова да прибягваме до лекарства.
 Плодовете, зеленчуците и най-здравословният метод да преборим депресията
Най-здравословният метод да преборим депресията

Особено необходим през есента

Според ново изследване на откриватели от Съединени американски щати, има елементарен метод за превъзмогването на депресията и той включва потреблението на пълнозърнести храни и пресни плодове и зеленчуци.

Учените стигат до това умозаключение след шестгодишен опит, по време на който разделят доброволците на три групи, съгласно типа на предписаната диета.
 Снимка 413705

Едната група била на диетата DASH (много плодове и зеленчуци), основана за управление на хипертонията и високия холестерол, другата на средиземноморска диета, а третата на диета от обичаен вид.

Изследователите откриват, че хората на диета DASH, които похапвали най-вече плодове, зеленчуци и артикули с ниско наличие на мазнини, имат най-нисък риск от развиване на психологични разстройства. Участниците на обичаен вид диета, включваща консумация на повече алено месо, посочили най-голям % на меланхолия.
 Снимка 424676

Според учените проучването им няма за цел да покажа директна връзка сред диетите и понижаване риска от меланхолия, а по-скоро образно демонстрира избрани връзки, които имат огромно значение, пишат от Medical News Today.
 Плодовете, зеленчуците и какво се случва, когато не ядем задоволително от тях
Защо да ядем плодове и зеленчуци по три пъти дневно

Без извинения
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР