Депресията е страшна и мъчителна не само за боледуващия от

...
Депресията е страшна и мъчителна не само за боледуващия от
Коментари Харесай

Как да помогнем на близък човек, който страда от депресия

Депресията е страшна и мъчителна освен за боледуващия от нея, само че и за неговите най-близки. Трудно е да окажеш помощ на човек, който в доста случаи не осъзнава, че има потребност от помощ, изключително в случай че той се държи раздразнително, апатично и най-много, в случай че стартира да демонстрира самоубийствени склонности. Първата, сложна, само че нужна крачка е да го насочите към съответна професионална помощ – това е най-сигурният метод да сложите завършек на болката и да ускорите връщането на индивида, когато сте познавали в миналото. Човек с меланхолия, който нормално се пита дали въобще ще може да изкара деня, рядко има силата да предприеме тази стъпка самичък.
Депресията е публикувано заболяване, по тази причина доста хора могат да ви предложат своя опит и поддръжка. Започнете сами да се образовате за признаците и признаците, спецификите на възрастта и пола и другите благоприятни условия за лекуване. Консултирайте се и с персоналния доктор, с цел да получите професионален съвет. 

Първи стъпки и лекуване
Ако има самоубийствени склонности, потърсете помощ неотложно. Не отлагайте нито минута. Помогнете на вашия непосредствен да разбере, че страда от заболяване, което може да се лекува.Ако индивидът, който има потребност от помощ, не демонстрира самоубийствени склонности, бъдете търпеливи и подкрепящи, дано разбере, че сте отсреща, когато е подготвен за идната стъпка. Изберете доктор и уговорете час вместо него.Отидете с него. Следете дали се придържа към лекуването. 
Никога не подценявайте нито една дума или намек за самоубийство. Ако сте открили, че ваш непосредствен е в меланхолия, говорете с него и се постарайте да разберете дали в миналото е изпитвал предпочитание да си аргументи нещо неприятно. Изследвания са потвърдили, че въпросите по отношение на заплахата от самоубийство по никакъв метод не окуражават опитите за осъществяването му.

По време на лекуването и след него
Проявявайте поддръжка и схващане. Окуражавайте всяка дребна стъпка. Разговаряйте, и най-много слушайте. Недейте да пренебрегвате възприятията на вашия непосредствен човек,Недейте да съдите или да се държите по този начин, като че ли „ знаете “ по какъв начин се усеща. Не знаете. 
Тъй като депресията постоянно кара хората да се усещат изтощени и безпомощни, те имат потребност от близките, с цел да се оправят даже с най-елементарни житейски провокации. Възстановяването не става за една нощ, само че в последна сметка, при уместно лекуване, 85 до 90% от пациентите се възвръщат изцяло. Не забравяйте това и не спирайте да уверявате индивида до вас, че с времето ще стартира да се усеща по-добре. 

Помогнете му да преоткрие радостатите на живота… последователно
- предложете забавление и компания (например, да излезете дружно на разходка, на кино, да се видите с общи приятели)
- окуражавайте го да се занимава с нещата, които по-рано са му доставяли наслаждение
- в случай че отхвърля поканите ви (което ще се случва), бъдете деликатно настойчиви, само че не притискайте индивида с меланхолия да прави прекалено много неща още при започване на лекуването. 

 

PsychCentral

Obekti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР