Депресията е сериозно психично заболяване, което може да засегне както

...
Депресията е сериозно психично заболяване, което може да засегне както
Коментари Харесай

Кои храни могат да помогнат при депресията

Депресията е съществено психологично заболяване, което може да засегне както физическото, по този начин и психическото здраве на индивида. В моменти на меланхолия постоянно се постанова да се променим навиците и да се откажем от някои храни, които може да влошат положението ни. В тази публикация ще разгледаме някои от храните, които би трябвало да избягвате, в случай че страдате от меланхолия.

Опаковани храни

Като бисквити, сладоледи и подготвени ястия, постоянно съдържат високи равнища на захари и мазнини, които могат да понижат равнищата на серахин и въодушевление, като допринесат за увеличение на умората и безинициативността.

Алкохол

Алкохолът може да докара до сегашно разстройство на настроението, а използването му може да докара до увеличение на положението на меланхолия.

Кофеин

Кофеинът може да способства за увеличението на паниката и нервността, което може да добави положението на меланхолия.

Храни, богати на мазнини

Храни, богати на мазнини, като бургери, пържени храни и други, могат да доведат до увеличение на тежестта и понижаване на настроението. Тези храни също могат да доведат до нараснали равнища на холестерола и други здравословни проблеми, които могат да добавят положението на меланхолия.

Храни, богати на сол

Храни, богати на сол, като чипс, сланина и подготвени ястия, могат да допринесат за повишението на кръвното налягане и да влошат положението на меланхолия.

Ето още няколко значими неща, които би трябвало да знаете, в случай че страдате от меланхолия и желаете да подобрите своето положение посредством вярното хранене:

Приемайте повече плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са богати на витамини и минерали, които могат да подобрят настроението и да подкрепят действието на мозъка. Особено потребни са зелените зеленчуци, като спанак, броколи и зеленчуковите сокове, защото съдържат фолиева киселина, която е обвързвана с укрепването на настроението.

Приемайте повече белтъчини

Белтъчините са главните строителни детайли на телесните тъкани и са значими за опазването на здравето на мозъка. Храните, богати на белтъчини, като риба, пиле, яйца, сирене и ядки, могат да оказват помощ за възстановяване на настроението и да допринесат за укрепването на психическото здраве.

Приемайте повече храни, богати на Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастните киселини са значими за действието на мозъка и могат да оказват помощ за възстановяване на настроението. Храните, богати на Омега-3 мастни киселини, като риба, ядки, семена и растителни масла, могат да оказват помощ да се понижи възпалението в мозъка и да се усъвършенства настроението.

Приемайте повече храни, богати на витамин D

Витамин D е значим за здравето на мозъка и за възстановяване на настроението. Храните, богати на витамин D, като риба, мляко, яйца и гъби, могат да оказват помощ да се усъвършенства настроението и да се укрепи психическото здраве.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР