Депресията е характерно състояние не само за човеците, но и

...
Депресията е характерно състояние не само за човеците, но и
Коментари Харесай

Причини за депресия при кучето

Депресията е особено положение освен за индивидите, само че и за представителите на животинския свят. Често пъти признаци на меланхолия демонстрират кучетата. Такива признаци са заспалост, липса на вкус при кучето, виене, смяна в настроението и държанието, деструктивно държание.

Ако подозирате, че кучето ви е с меланхолия, би трябвало да се обърнете към ветеринарен експерт. А ето и какви са най-честите аргументи за меланхолия при кучетата. Запознайте се с тях, с цел да знаете по какъв начин да помогнете на своя любим.

Тъга

Кучето може да изпитва тъга по изчезнал човек или различен домакински любим. Ако кучето ви е живяло с друго куче, само че се е наложило да бъдат разграничени, или просто другото животно е умряло, е изцяло обикновено вашият любим да тъгува. Същото може да се случи и в случай че в дома ви е живял различен човек, само че сега той не е там. Кучетата усещат изчезналата компания и скърбят.

Болест при кучето

Кучетата могат да наподобяват унили и в случай че страдат от физическо заболяване, което не лекувате. Тогава заболяването на животното оказва въздействие и върху държанието и настроението му.

Нов дом или смяна вкъщи

Котките привикват мъчно с новостите вкъщи и се депресират, в случай че преместите предмети от интериора или се изместите в нов дом. Те обаче не са единствените, които реагират по този начин. Понякога смяната на околната среда може да аргументи меланхолия също и при кучетата.

 аргументи за меланхолия при кучето

Промяна на притежател

Една от най-честите аргументи кучетата да са в меланхолия е цялостната промяна на конюнктура. Например нов дом и нов собственик. При такива случаи ще им би трябвало време, до момента в който свикнат с новостите. А в това време могат да наподобяват доста тъжни.

Самота

Обръщате ли задоволително внимание на кучето си или то скучае в дома ви по през целия ден. Когато кучетата са самотни, те демонстрират признаци на меланхолия. Тогава могат да стартират да дъвчат покъщнината или даже личните си крака, както и да се чешат непрестанно. Можете да повлияете на казуса, когато вършиме по-дълги разходки с кучето и го занимавате с увлекателни игри, предопределени да подтикват мозъка му. Разбира се, при подозрения за меланхолия при кучето е неотложно да се обърнете и към ветеринар.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР