Депресия, наркотици, крах на надеждите – това в един момент

...
Депресия, наркотици, крах на надеждите – това в един момент
Коментари Харесай

Тя вече е на 61, но направи сензационен рестарт на кариерата си

Депресия, опиати, провал на очакванията – това в един миг съставлява животът на Дженифър Кулидж. Но на 61 тя направи ефектен рестарт на кариерата си и още веднъж всички прожектори са ориентирани към нея, тъй като е звезда от международна големина.

Една от най-актуалните й функции, за която всички сега приказват, е тази на Таня Макавойд от сериала " Белият лотос “. Преди месец той, както и " Начално учебно заведение Абът ", разграбиха огромните награди на американската Гилдия на екранните артисти в телевизионните категории. " Начално учебно заведение Абът “ прибра премията за актьорски състав в комедиен сериал, а " Белият лотос " - за трагичен сериал. Дженифър Кулидж бе коронясана за най-хубава актриса в трагичен сериал точно за " Белият лотос ". Но самата тя избира ролята на Джанин Стифлър - майката с немилостив полов вкус в тийнкомедията " Американски къс “.

На премиите " Златен глобус " през януари 2023 година, ненадейно за всички и на първо място за себе си, Дженифър Кулидж също стана основната звезда на вечерта. Тя беше номинирана за най-хубава поддържаща женска роля в минисериал за трагичното си преобразяване на ексцентричната и уязвима милионерка Таня Макавойд, само че не вярваше, че може да завоюва, до момента в който името й не беше оповестено.

Още по-голямо признание за актрисата бяха овациите, с които холивудските звезди от първа големина я посрещнаха на сцената. Трогната от непредвиденото самопризнание от страна на сътрудниците си, Кулидж със " Златен глобус “ в ръце произнесе пронизителна и в същото време изпълнена със самоирония тирада, която посвети на своя другар Майк Уайт. Сценаристът и режисьор на хитовия сериал, който е и изпълнителен продуцент на " Белият лотос “ дружно с Дейвид Бернад и Марк Камин, тези дни беше в Тайланд, където ще се снима третият сезон.

" Имах огромни фантазии и упования, когато бях по-млада, само че животът пое по друг метод. Мислех, че ще стана принцеса на Монако, само че някой различен го направи преди мен. Майк Уайт, ти ми даде вяра. Ти ми даде опция да стартира изначало. Ти промени живота ми по милиони разнообразни способи. Сега съседите ми приказват с мен. Сериозно! Никога преди не съм бил канена на празненство, а в този момент всички ме викат “, сподели Дженифър Кулидж, предава Телеграф.

Внимание

Трудно е да се повярва, че Дженифър е страдала от липса на внимание. Във филмографията й имаше доста незначителни, само че запаметяващи се изяви в киното, а ролята на майката на Стифлър от поредицата от филми " Американски къс " изцяло вписа името й в историята на американската комедия. Въпреки това актрисата през годините копнееше да се откъсне от ролята на шикозна, само че шантава русокоска, и да покаже, че е способна на повече.

Пътят на Кулидж към славата през цялото време не е елементарен. Тя е родена и израснала в Бостън, родителите й не са богати или по някакъв метод са свързани с Холивуд, само че по всевъзможен вероятен метод поддържат пристрастеността на щерка им към киното и театъра. Факт е, че Дженифър е израснала доста затворена и срамежлива и единствено гледането на филми можело да я откъсне от потапянето в личния й свят. Идолът на момичето била Мерил Стрийп, затова, откакто взема решение да стане актриса, тя мечтаела извънредно за трагични функции. Но животът й изиграл шегичка и тя станала превъзходна комичка. За благополучие, биха споделили нейните фенове.

След като приключва гимназия и лицей в родния си Бостън, при започване на 90-те Кулидж взема решение да се реалокира в Лос Анджелис. Въпреки това външният й тип, надалеч от холивудските стандарти за хубост от тези години, не й оставя късмет да получи най-малко някаква роля. Дженифър би трябвало да чуе доста отводи от сътрудници. Дори съседката, на която актрисата наема стая в старешки дом, по някое време декларира, че не вижда в нея бъдеща звезда.

Кулидж си спомня в изявление, че един от кастинг мениджърите я поканил в офиса си единствено с цел да разгласи, че тя няма място в нито един от неговите планове. " Каня единствено красиви хора в моите сапунени опери “, отрязал я просташки той.

Дженифър Кулидж е наясно, че Холивуд не бърза да я одобри с отворени прегръдки, само че не губи наличие на духа. Тя се реалокира в Ню Йорк, където взема решение да продължи образованието си в Американската академия за трагични изкуства. По време на образованието си и след дипломирането си Дженифър интензивно върви на прослушвания, само че към момента получава отвод след отвод. Следователно, с цел да си заплаща сметките, тя е принудена да си откри работа като сервитьорка в един от заведенията за хранене в Ню Йорк.

Излъгани упования

През 80-те години Дженифър към този момент е над двадесет и към момента няма функции, даже епизодични. Кариерата й замира още преди да е почнала. За да заглуши болката от професионалната липса на търсене, актрисата се трансформира в купонджийка. Тя прекарва цялото си свободно време в нощни клубове, а с цел да влезе в фешън заведения, постоянно се представяла като една от внучките на Хемингуей.

" Ходех по клубовете в Ню Йорк на високи токчета и къса рокля и споделях, че съм Мъфин Хемингуей. Няма да повярвате какъв брой добре работи този трик. Получих доста от тази машинация, до момента в който не ме изгониха от няколко клуба - не беше доста ласкателно за бедната Мъфин “.

В тези години, дружно с празненствата, опиатите навлизат в живота на Кулидж. Тя прекарва цялото си свободно време в елитни клубове и заведения за хранене на Ню Йорк, а необузданото развлечение приключва за нея няколко пъти в незабавното поделение. Дженифър е на 27 години, когато след няколко свръхдози, по гледище на родителите си, отива на рехабилитация, с цел да се отърве от зависимостта от кокаин. Впоследствие актрисата признава, че лекуването я е извадило от тъмнината и изцяло преобърнало живота й - точно след напускането на рехабилитационния център черната линия в кариерата й се е трансформирала в бяла.

Поради възбраната на лекарите да посещава нощни клубове Кулидж има доста свободно време и по съвет на другар от театралното студио взема решение да се опитва в комедийния род, за който даже не може да намерения в младостта си.

Дженифър сполучливо се явява на прослушване в стендъп студиото на Готъм и след известно време се връща в Лос Анджелис, където приключва авторитетно учебно заведение за комедийни импровизации.

Дебют

Дебютът на Кулидж на дребния екран е през 1993 година, тя е поканена да играе приятелката на основния воин в известния сериал " Сайнфелд “. Забележителното начало в малкия екран обаче отстъпва място съгласно актрисата на " ерата на шаферките “. В продължение на шест години тя постоянно се появява в епизоди на известни сериали и излъчвания, в това число " Приятели “, " Сексът и градът “, " Части на тялото “ и " Фрейзър “, само че плановете с нея в една от основните функции или остават съвсем незабелязани, или бързо замират.

Пробивът за Кулидж беше присъединяване в тийнейджърската комедия " Американски къс ". Тя е на 38 години, когато влиза в кожата на сексапилната майка на един от основните герои на кино лентата, с която всичките му другари мечтаят да спят. В тази роля Дженифър беше толкоз безапелационна, че след стартирането на лентата на огромните екрани през 1999 година тя се трансформира в майката на Стифлър за доста години.

Изненадващо, обратно на упованията, триумфът на " Американски къс “, а по-късно и неговите продължения, не способстват с нищо, с цел да повдигнат кариерата на Кулидж на идващото равнище. По-често я канят във филми и телевизионни излъчвания, само че тя към момента остава, въпреки и ярка, само че поддържаща актриса.

През идващите няколко години Дженифър играе безсрамната другарка на Рийз Уидърспуун, екстравагантна зла мащеха и други сходни. Актрисата ясно осъзнава, че е заседнала в ролята на ексцентрична русокоска, от която е съвсем невероятно да се измъкне.

" Играх в функции, които като че ли ме обвързваха с несъмнено усещане. Бях в този чудноват балон доста дълго време “, признава Дженифър Кулидж.

Възраст

Друга причина, заради която Дженифър е пленник на една роля в продължение на доста години, е нейната възраст. По време на излизането на " Професия русокоска “ актрисата към този момент е минала границата от 40 години, която се смята за най-трудната във връзка с работата на дамите в Холивуд, което се удостоверява от проучвания.

Проблемът с неналичието на функции в междинна възраст стои пред доста кино звезди, в това число нейната обичана Мерил Стрийп, Никол Кидман и Анджелина Джоли, тъй че Кулидж не е изключение. Първоначално режисьорите не се интересуват от нейната младост и хубост, а по-късно съгласно тях тя стана прекомерно остаряла за трагични и сантиментални функции. В резултат на това актрисата може да играе единствено по разпоредбите на фабриката за фантазии и да взе участие в пародии, в това число на себе си.

Според Дженифър креативният престой и неналичието на положителни предложения мощно повлияли на самочувствието й и я предиздвикали да се съмнява в личните си актьорски качества. " Най-тъжното нещо в живота е, че външната оценка въздейства върху визията ви за себе си. Ако не получавам огромни функции, тогава стигам до извода: хората считат, че не съм способна на това. И тогава аз самата стартирам да мисля, че не го мога “, споделя тя мислите си в диалог с кореспонденти.

В същото време Кулидж споделя, че въобще не съжалява, че се е съгласила на ролята на " гореща мама " в " Американски къс ". В продължение на 20 години след премиерата на тази комедия тя още веднъж и още веднъж играе ексцентрични и в това време прекомерно сексуализирани героини и го изяснява просто: " Десет години от живота ми минаха в прослушвания. И нито едно от тях не докара до това да ми дадат ролята. Страхът изчезва, когато свикнеш да губиш. Има някаква независимост в него “.

Кокетка

Ролята на старата флиртаджийка също повлиява на персоналния живот на Кулидж. С присъщата си самоирония актрисата се майтапи, че животът й в никакъв случай не би бил толкоз занимателен, в случай че не бе изиграла майката на Стифлър, тъй като единствено млади момчета се пробват да я опознаят. Освен това съгласно Дженифър, с помощта на тази роля, тя съумява " да съблазни минимум 200 мъже ".

" Мъжете постоянно са ми били уязвимост и като доста дами постоянно се пропилявам за тях. Прекарах огромна част от живота си в гонене на недостъпни мъже и това не докара до нищо “, споделя Дженифър Кулидж.

Заслужава да се означи обаче, че за разлика от своите героини Кулидж е доста затворен и въздържан човек и избира да не приказва за персоналния си живот. Известен е романът й със звездата от " Американски къс " Юджийн Леви и дългогодишната връзка с комика Крис Катан, само че по този начин и не се стига до формален брак. Също по този начин по едно време в медиите интензивно се разпространяваха клюки, че Дженифър се среща с финансовия брокер Том Махони и даже е родила две деца от него. Актрисата остави слуховете за връзката без коментар, само че изрично отхвърли съществуването на деца, като сподели, че е безплодна.

Кулидж неведнъж се оплаква, че неуспехите в персоналния й живот и неспокойната кариера са повлияли доста на самочувствието й, само че тя въпреки всичко съумява да излезе от " мъртвата зона “. След фотосите в сполучливи комедии от 2000-те актрисата дълго време не вижда вероятности в работата си, страда от меланхолия, само че в последна сметка намира верния курс на развиване.

Истинският подем в кариерата на Кулидж стартира през 2019 година, когато тя ненадейно се появи във видеоклипа Thank you next на Ариана Гранде в облика на Полет Бонафонте от " Професия русокоска “. Видеото има повече от 752 милиона гледания в YouTube, актрисата се трансформира в звезда на TikTok.

Само година по-късно дългогодишният другар на Дженифър, Майк Уайт, написа особено за нея ролята на Таня Макавойд в " Белият лотос “. Уайт мечтае актрисата най-сетне да разгърне цялостния си капацитет и по тази причина поема сериозен риск, като й предлага толкоз огромна роля. И той е необикновено сюрпризиран, когато схваща, че тя не бърза да се съгласи с това. Кулидж е в дълбока меланхолия заради пандемията от ковид, чака края на света със своята помощница и се тъпче с пица, от която пълнее и в допълнение губи самочувствието си. Според актрисата самата тя вярвала, че е способна да играе единствено карикатурни герои и не желала да бъде единствената от актьорския състав, която не може да се оправи с ролята си.

" Тъкмо започвах да свестявам се и тогава ми предложиха работа. Разбира се, струваше ми се, че няма да мога да направя това, че просто няма да имам задоволително време да се върна във форма. Но Майк беше доста съдбоносен и направи всичко, с цел да ме измъкне от карантинната кома. Една нощ в два часа през нощта, когато таман си мислех под какъв предлог мога да откажа тази роля, той ми изпрати известие. Беше доста малко: " Страх ли те е? “, споделя Дженифър. Която поема хвърлената ръкавица.

За да не наподобява като страхливка, Дженифър си стяга куфара и отлита за Хавай, с цел да се снима. И в никакъв случай не е съжалявала. " Белият лотос “ се трансформира в шлагер, а основната му звезда след десетилетия на провали, рецензии към външния тип и актьорските умения въпреки всичко получи справедливо самопризнание освен от публиката, само че и от критиците. За първата си трагична роля в кариерата си тя получи " Еми “ в края на 2022 година, а при започване на 2023 година - " Златен глобус “ и премия на Гилдията на актьорите.

" Нека моят образец въодушеви всички тези, които съвсем са изгубили вяра. Не се предавай. Нищо не е свършило, до момента в който не умреш “, споделя Дженифър Кулидж.

Дълги години никой не възприемаше Кулидж като сериозна актриса и тя самата надали очакваше, че на 61 години ще я сполети подобен голям триумф. Въпреки това тя най-сетне има действителен късмет да стане втората Мерил Стрийп, защото към този момент няма терзания – офертите за функции към нея валят. Сега остава единствено да срещне " мъжа на живота ми " – другата й огромна фантазия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР