Департаментът по вътрешна сигурност на САЩ съдейства активно България да

...
Департаментът по вътрешна сигурност на САЩ съдейства активно България да
Коментари Харесай

Департаментът по вътрешна сигурност на САЩ ни съдейства да влезем в програмата за безвизово пътуване

Департаментът по вътрешна сигурност на Съединени американски щати спомага интензивно България да влезе в програмата за безвизово пътешестване. Това е декларирал помощник-секретарят Робърт Силвърс пред премиера  Николай Денков на среща по време на конференцията по сигурността в Мюнхен. Предстои и посещаване на задача на  Департамента у нас, като Американската срана е подготвена да помогне на България за усилване на контрола по външните ни граници, оповестяват от държавната пресслужба.

 

Заявена е подготвеност и за засилено съдействие и обмена на информация сред за секване на трафика на хора, оръжия и артикули с двойна приложимост и опиати.

 

Също в рамките на  Мюнхенска конференция по сигурността министър председателят Денков е разговарял  за трудностите пред повдигането на сухопътните граници за Шенген с  външният министър на Австрия Александър Шаленберг. Двамата  са дискутирали върху нуждата да се възобновят диалозите сред България, Румъния и Австрия, с цел да се преодолеят всички спънки пред окончателното участие в Шенгенското пространство.

 

Борбата с дезинформацията и опълчването на съветската агитация е била във фокуса на диалога на Денков с министър председателят на Литва Ингрида Шимоните, също в рамките на  Мюнхенска конференция по сигурността. Темата е изключително сензитивна и в двете страни в подтекста на идните избори за Европейски парламент и на продължаващата война в Украйна.

 

Ако Путин не бъде спрян в Украйна, всички страни в Източна Европа са застрашени, предупреждават  двамата.

 

Литовският министър председател е изразила  специфична поддръжка за присъединението на България към еврозоната. Ингрида Шимоните е споделила опит от  приемането на еврото в Литва, когато тя е била финансов министър.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР