Денят започна със сигнали за въздушна тревога в ранните часове

...
Денят започна със сигнали за въздушна тревога в ранните часове
Коментари Харесай

Въздушни тревоги в Украйна, подготвят специална хуманитарна операция в Мариупол

Денят стартира със сигнали за въздушна паника в ранните часове на доста места в Украйна.

По данни на локални медии сирени се чуват в Киев, Черкаси, Запорожие, Днипро, Харков и Суми. Президентът Зеленски прикани за незабавни диалози с Русия. Френският му сътрудник Еманюел Макрон ще беседва с Путин в околните дни.

Украинската войска съобщи, че към момента счита за допустима огромна офанзива на съветските войски против Киев, макар че настъплението им сега е спряло. По данни на американски представител обаче, Москва не приготвя нахлуване на украинската столица. От генералния щаб на съветската войска оповестиха, че първата фаза от нашествието е завършила. Президентът Володимир Зеленски прикани Кремъл за " логичен " диалог. Териториалната целокупност на Украйна и суверенитет на страната са двете условия, от които ние няма да отстъпим, сподели още президентът.

" Украинските въоръжени сили не престават да отблъскват вражеските офанзиви в южната част на страната, в Донбас, в посока Харков и в региона на Киев. Като се опълчват на Русия, нашите бранители подтикват съветското управление към елементарна и логическа концепция: диалог е нужен. Смислен. Справедлив. Спешно. И е нужен поради резултата, а не поради забавянето ", съобщи Зеленски.

Общо 7331 души са били евакуирани от украински градове по филантропични коридори през последните 24 часа, заяви украинският вицепремиер Ирина Верешчук. Франция, Турция и Гърция са решили да стартират " незабавна филантропична интервенция ", която към този момент се разисква с Киев и би трябвало да се водят договаряния с Москва, за евакуацията на цивилни от Мариупол.

" Жителите на Мариупол претърпяват огромна покруса. За това взехме решение да организираме специфична филантропична интервенция. Заедно с Турция и Гърция ще създадем всичко допустимо да евакуираме всички, които желаят да изоставен града. Ще обсъдя интервенцията с президента Путин в идващите 48 до 72 часа ", сподели френският президент Макрон.

Американският президент Джо Байдън продължава визитата си в Полша. Украйна ще бъде акцент в диалозите му с полските водачи. За през днешния ден в Чехия и Англия са планувани шествия против войната в Украйна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР