Денят вчера започва с ясно време и с температури между

...
Денят вчера започва с ясно време и с температури между
Коментари Харесай

Синоптик заговори за нулева изотерма и възможност за сняг много скоро

Денят през вчерашния ден стартира с ясно време и с температури сред 3 и 8 градуса. Причината за по-високите температури е дълготраен антициклон, а дейните атмосферни процеси протичат на Пиренейския полуостров и северните елементи на континента.

Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия метеорологът Красимир Стоев от Национален институт по метеорология и хидрология.

Очаква се времето да е слънчево до края на месеца, със утринни мъгли тук-там.

"Не бих свързал това прелестно слънчево време с климатични промени. Имало е години, приз които температурите през октомври са били даже над 35 градуса. До такива стойности не стигнахме, само че бяха много високи - до 27 градуса ", съобщи Стоев.

Минималните температури в идващите няколко дни ще са сред 6-11 градуса, а оптималните до 26 градуса.

Малко по-високи ще са температурите край морето поради ниската облачност, изясни синоптикът.

Към 30 октомври ще се регистрира по-голяма атмосферна динамичност, в първите дни на ноември се чака смяна във времето - ще има превалявания и по-ниски температури, естествени за сезона.

Той предвижда, че до територията на Украйна и Русия ще доближи въздушна маса с температури до -8 градуса. „ През Румъния минава нулевата изотерма, от която зависи дали ще вали сняг. От през вчерашния ден имаше такива индикации, само че интервалът е много дълъг, с цел да се предвижда “, сподели още Стоев.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР