Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на

...
Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на
Коментари Харесай

Денят накратко: Шокиращо убийство в София, четвърти ден под руините в Турция и Сирия


Денят в няколко фрази – това е цифровата графа на btvnovinite.bg „ Денят в резюме “ за 9 февруари.

Задържаха някогашен служител на реда за убийството на психолога Иван Владимиров - съществена версия за случилото се е междусъседски спор.

Президентът Румен Радев предизвести в Брюксел, че страната ни няма да поддържа наказания против Русия в нуклеарната сфера.

Четири дни след пагубните трусове в Турция и Сирия напъните за намиране на оживели не стопират. Надеждата обаче последователно угасва.

Какво се случи на 9 февруари?



Започваме със случая на шокиращо ликвидиране в София. Смъртоносно е бил прострелян психологът Иван Владимиров. По случая е арестуван 52-годишен някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи.

България ще наложи несъгласие на идващия 10-и пакет наказания против Русия, в случай че в него е включена съветската нуклеарна енергeтика, съобщи президентът Румен Радев преди началото на изключителния Европейски съвет в Брюксел.

Софийският областен съд реши, че прокурорският наследник от Перник Васил Михайлов остава в ареста.

Роднини на българката и бебето, изчезнали след труса: Много е тежко, тъгата е огромна

След зрителски сигнали за по-ниски цени на съществени хранителни артикули в чужбина по отношение на тези в България взехме решение да проверим какъв брой костват месото, картофите и олиото в Италия и Англия, или какъв брой ще коства приготвянето на свинско с картофи.



Спасителната акция в 2-милионния град Газиантеп в Турция продължава. Там е специфичният делегат на bTV Иван Георгиев. Градът е един от съществено засегнатите от мощния трус на 6 февруари.

Докато специфичните пратеници на bTV предават от най-засегнатите градове от труса в Турция, пред руините стои Юсуф, който чака знамение - да намерят жива сестра му под една от срутените здания в Газиантеп. Самият той е оказал помощ за спасяването на най-малко 20 души, като ги е изваждал с голи ръце.

Руският президент Владимир Путин със подигравателен коментар за напускането на някои западни марки. Той съобщи, че някои са напуснали под натиска на държавните управления си, оставяйки след себе си „ нелошо завещание “.

Има готварски неточности, които могат да създадат храната по-малко здравословна за ястие.

Колкото повече време минава след унищожителния трус в Турция, толкоз повече въпроси се появяват за качеството на строителството в страната.

Кадър от Турция обиколи света. Той демонстрира татко от Кахраманмараш, който държи безжизнената ръка на 15-годишната си щерка.



Учени оферират постоянно превозване на лунен прахуляк до гравитационна точка сред Земята и Слънцето, с цел да се понижат последствията от световното стопляне.

Потенциално токсични бактерии „ оцветиха " аржентинската река Рио де ла Плата в зелено. Буенос Айрес разгласи паника поради цъфтежа на синьо-зелените водорасли, известни като цианобактерии. Те засягат южното крайбрежие и някои езера в Рио де ла Плата.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР