Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на

...
Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на
Коментари Харесай

Денят накратко: Още щети заради вятъра, пак жестокост към животни, а актьор изчезна в планината


Денят в няколко фрази – това е цифровата графа на btvnovinite.bg „ Денят в резюме “ за 19 януари.

Червен код за ураганен вятър в 5 области на страната - пътническият трен от Видин се удари в повалено върху релсите дърво. В общината оповестиха бедствено състояние.

Българска социалистическа партия провежда лидерска среща в петък в опит да образува постоянен кабинет. Междувременно кабинетът " Донев " с доклад за свършеното през последните шест месеца.

И още... Ден след злополуката с хеликоптер край Киев - украинският президент с апел за още военна помощ.

Какво се случи на 19 януари?



Бедствено състояние към този момент е оповестено в цялата община Враца. Ураганният вятър продължи и през днешния ден да нанася нови вреди. Влак се удари в повалено върху стоманения път дърво.

Силният вятър в Пловдив събори дърво, което е паднало върху скамейка. Там е имало четири деца, оповестиха от общината.

Българска социалистическа партия инициира лидерска среща сред ръководителите на партиите в Народното събрание. Тя ще се организира в петък от 11 часа в Народното събрание. Корнелия Нинова разгласи, че Бойко Борисов е приел да отиде на срещата.

Служебните министри дават цялостен доклад за свършената работа през последните шест месеца навън съвещание. Кабинетът „ Донев “ е най-дълго управлявалото служебно държавно управление.

СГП притегли към наказателна отговорност 23-годишния сирийски жител, който предложи рушвет от 10 000 евро на полицейски чиновник.

Протест поради свирепост към животни в Павел баня. Недоволството е поради десетки случаи на отровени кучета в града.



Съобщенията за дефицит на медикаменти нарастват редом с увеличение броя на респираторните инфекции. Това се случва освен в България, само че и в цяла Европа, стана ясно по време на пленарните съвещания в Европарламента.

По време на война няма произшествия, сподели украинският президент Зеленски, откакто вътрешният министър на страната и още 13 души починаха при злополука с хеликоптер край Киев.

Нови изследване разкрива, че температурите в Гренландия са най-топлите от 1000 години насам. Данни акцентират възходящото влияние на провокираното от индивида изменение на климата върху природата, написа „ Ал Джазира “.

Актьорът Джулиан Сандс е разгласен за липсващ, откакто тръгнал на поход в планината Сан Габриел край Лос Анджелис, оповестява Би Би Си.

Председателят на Европейския парламент (ЕП) Роберта Мецола заявява 142 подаръка, които е получила. За това оповестява изданието „ Политико “.



Принц Хари загатва 435 пъти името на Меган Маркъл в книгата си „ Резервен “, която през последната седмица провокира същинска стихия освен във Англия, само че и в целия свят, написа немското издание „ Фокус “.

В Лос Анджелис стартира подготовката за нов връх на Гинес за най-голямата пица в света.

Австралийският артист Ник Кейв е гневен на изкуствен интелект, който написал ария в неговия жанр. Артистът дефинира това като „ гротескна насмешка на какво е да си човек “, пишат международните медии.

Белгийска експедиция откри необичаен астероид, който тежи 7,6 кг в Антарктида, заяви пресслужбата на Брюкселския свободен университет, представена от ДПА.

.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР