Денят, в който тормозеният от суша туристически мегаполис в Южна

...
Денят, в който тормозеният от суша туристически мегаполис в Южна
Коментари Харесай

Бедствено положение в Южна Африка. Свърши водата

Денят, в който унизеният от суша туристически мегаполис в Южна Африка - Кейптаун, се очакваше да се окаже без вода, беше отсрочен с три седмици и половина, за прогнозната дата 4 юни, съобщи Reuters.

Кейптаун претърпява най-тежкото засушаване, записано в миналото. Язовирите, снабдяващи града с вода, са цялостни едвам на една четвърт.

Така нареченият "нулев ден ", в който се предвижда, че градът ще спре потреблението на вода, беше отсрочен от предходната предстояща дата 11 май за 4 юни. Причината за променената прогноза са наблюденията, че потреблението за битови и аграрни потребности е достигнало "рекордно ниско ниво ". Въведени са съществени ограничения да бъде лимитирано потреблението на вода.

Днес държавното управление разгласи бедствено състояние в цяла Република Южна Африка поради сушата, от която с изключение на Кейптаун са наранени южните и западните региони.

Решението ще разреши с координацията на оправянето с последствията от бедствието да се занимават към този момент не районните управляващи, а централното държавно управление.



Жителите на Кейптаун имат право да употребяват по 50 литра вода дневно. Предвидени са санкции за тези, които надвишават този предел.

Успоредно с ограниченията да се ограничи потреблението, градската администрация приведе в деяние и ексклузивен проект за обезсоляване на вода, асимилиране на подпочвени и филтриране на отпадъчни води, с цел да се обезпечат още по 120 л на ден за след май.

Кейптаун се намира в Южното полукълбо и сега там е разгарът на лятото. Сезонът на преваляванията се чака да стартира през май-юни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР