Денят след изборите – 28.10., понеделник, ще бъде неучебен, но

...
Денят след изборите – 28.10., понеделник, ще бъде неучебен, но
Коментари Харесай

Много важна новина за всички ученици, в понеделник те ще...

Денят след изборите – 28.10., понеделник, ще бъде неучебен, само че присъствен за учителите и учениците. Това разпореди министърът на образованието Красимир Вълчев с писмо, изпратено до шефовете на учебни заведения през вчерашния ден следобяд.

В него се показва, че ръководителите на просветителните институции, където ще има изборни пространства, следва да основат условия за осъществяване на проведени действия с учениците.

Така съгласно спецификата на учебното заведение и обитаемото място на 28.10. могат да бъдат проведени и извършени занимания по ползи, спортни действия, визити на музеи, галерии, обекти с просветително и културно значение, компании и предприятия, свързани с кариерното насочване на учениците.

„ С цел основаване на по-ефективна организация на деня може да определите и различен час за начало на проведените действия, както и да се съобразите с ангажираността на учителите, които работят и в други училища”, поучават от МОН шефовете.

При възможен балотаж на 03.11. организацията на 04.11. в съответните учебни заведения ще е аналогична.

Важно е да се знае и че съгласно разпореждането на министъра в учебните заведения, в които няма изборни пространства, на 28.10. и на 04.11. ще се организират постоянни образователни занятия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР