Денят ще бъде облачен, на много места с валежи от

...
Денят ще бъде облачен, на много места с валежи от
Коментари Харесай

Захладнява, 12 области са с жълт код за валежи

Денят ще бъде заоблачен, на доста места с превалявания от дъжд, температурите се намаляват. 12 области са с жълт код за значителни превалявания.

През нощта обилни по количество дъждове ще паднат в югозападните региони, а през дни те ще обзет централните региони и останалите елементи от Западна България.

Единствено в източните региони съвсем няма да вали, а в Североизточна България даже краткотрайно ще се прояснява до слънчево.

Вятърът ще бъде насочен от север и североизток - на множеството места сдържан, а в източните региони и по поречието на Дунав краткотрайно мощен. Той ще придвижва над страната по-студен въздух. Така температурите в Северна България осезаемо ще се намалят.

Максималните температури са в интервала 7-12 градуса. Минималните температури в по-голямата част от страната са в границите на 5-10 градуса, по Черноморието малко по-високи.

Жълт код за значителни превалявания е в действие за областите: Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, София-област. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР