Денят се познава от сутринта. Много хора обаче допускат малки,

Денят се познава от сутринта. Много хора обаче допускат малки, ...

Грешките, които допускате в първите 10 минути от работния ден.Денят се познава от сутринта. Много хора обаче допускат малки, неосъзнати грешки, които пречат на продуктивността им. Ето кои са те според Entrepreneur и как могат да се избегнат.

Грешка 1: Пиете кафе между 8 и 10 сутринта. Това време не е подходящо, тъй като нивата на "хормона на стреса" кортизол се покачват и кафето допринася за това. По-добре е се насладите на любимата си напитка след 10 ч.

Грешка 2: Твърде много разпилени мисли в мозъка ви. Умът ви прескача от задача на задача и не можете да се съсредоточите. Дръжте на бюрото си тефтер, в който да си систематизирате и записвате нещата, които трябва да свършите.

Грешка 3: Започвате веднага с четенето на имейли. Това може да ви отнеме много време, затова е добре първо да си направите организацията за деня и после да се захванете с пощата.

Грешка 4: Работите далеч от дневна светлина. Доказано е, че ако работното ви място е близо до прозорец, това влияе положително на настроението и продуктивността ви. Ако все пак ви се налага да работите на лампи, поне се уверете, че около вас е достатъчно светло.

Грешка 5: Отваряте профилите си в социалните мрежи. Нужно ли е да ви обясняваме колко време ще изгубите и колко ще се разсеете така? Оставете Facebook и Instagram за обедната си почивка.

Грешка 6: Подхващате няколко задачи наведнъж. Това е сигурен начин накрая да не свършите нито една. Планирайте ангажиментите си и си поставяйте срок за изпълнението на всеки един, за да избегнете мотаенето.

Редактор: Деница Райкова

Източник: expert.bg