3 интелигентни парични хода, за да направите този Ден на труда

...
Денят на труда е време да се отпуснете и да
Коментари Харесай

Денят на труда е време да се отпуснете и да се насладите на дълъг уикенд. За много хора ваканционните планове включват печене на скара, докато времето е все още хубаво, излизане със семейството и приятелите или просто прекарване на времето без абсолютно нищо.

Но както и да планирате да прекарате ваканцията си за Деня на труда, може също да искате да отделите време, за да направите няколко умни парични хода. В края на краищата подреждането на вашите финанси може да бъде чудесен начин за намаляване на стреса. И като допълнителна полза, извършването на един или повече от тези ходове ще ви помогне да увеличите вашите трудно спечелени пари.

Вижте колко повече бихте могли да спечелите с топ спестовна сметка тук сега.

3 интелигентни парични хода, за да направите този Ден на труда

Ето три интелигентни хода ходове, които можете да обмислите да направите този Денят на труда:

Отворете компактдиск с най-висок APY

Ако нямате поне част от спестяванията си, депозирани в сертификат за депозит (CD), може да помислите за промяна на това през този Ден на труда. CD е опция за инвестиция с нисък риск, която предлага фиксиран лихвен процент за определен период от време, което означава, че печелите гарантирана възвръщаемост на парите си.

И това е страхотно време да инвестирате в компактдиск, особено ако търсите краткосрочна инвестиция, защото ставките са много по-високи, отколкото бяха по това време миналата година. Всъщност много краткосрочни CD лихвени проценти са доста над 5%, предоставяйки възможност да спечелите значително повече лихва от традиционните спестовни сметки.

Но докато по-краткосрочните CD имат едни от най-високите APY в момента, Компактдисковете всъщност идват в различни срокове, вариращи от няколко месеца до няколко години. Ако предпочитате по-дългосрочна инвестиция, това също е опция — така че изберете срок, който е в съответствие с вашите финансови цели и график.

Само имайте предвид, че докато компактдисковете предлагат безопасност и предвидима възвръщаемост, те обикновено идват с неустойки за ранно теглене. Така че трябва да инвестирате само пари, които можете да си позволите да оставите незасегнати за срока на избрания срок.

Научете повече за вашите CD опции тук сега.

Преместете парите си на високо -доходност спестовна сметка

Ако все още имате парите си в обикновена спестовна сметка, пропускате лесен начин да спечелите висок лихвен процент — и приходите ви от лихви вероятно не се поддържат с инфлацията. В момента средният процент на редовна спестовна сметка е само 0,43%, но има много по-добри опции.

Помислете вместо това да преместите парите си в спестовна сметка с висока доходност. Тези видове сметки са отличен избор за съхраняване на вашия спешен фонд или краткосрочни спестявания. Със спестовна сметка с висока доходност обикновено ще получите всички същите предимства, които бихте получили с обикновената си спестовна сметка, но ще спечелите значително по-висок лихвен процент.

Този Ден на труда може да ви бъде от полза да намерите банка или финансова институция, която предлага спестовна сметка с висока доходност, която отговаря на вашата финансова стратегия. Много от тях предлагат високодоходни спестовни сметки с проценти над 4,5% сега — или около 10 пъти повече, отколкото бихте спечелили с обикновена спестовна сметка.

Онлайн банките са чудесно място да започнете. Тези типове банки имат по-ниски режийни разходи в сравнение с традиционните банки, което им позволява да прехвърлят спестяванията под формата на по-голям интерес към своите клиенти. Това ги прави привлекателен избор за тези, които искат да спечелят повече от празните си пари. Но ако предпочитате достъп до физическо банково местоположение, има много други добри опции и от кредитни съюзи и физически банки.

Помислете за сметка на паричния пазар

< p>Сметката на паричния пазар е друга възможност, която да обмислите, ако търсите баланс между сигурност и по-висока възвращаемост. Сметките на паричния пазар са подобни на спестовните сметки, но често осигуряват по-висок лихвен процент. Тези сметки може да се предлагат с привилегии за писане на чекове и достъп до дебитна карта, което ги прави по-гъвкави от традиционните спестовни сметки.

Денят на труда е чудесно време да проучите предложенията на различни финансови институции и да сравните лихвените проценти по сметки на паричния пазар . Лихвите по сметките на паричния пазар са много по-високи, отколкото през последните години, което прави откриването на такава мъдър ход за повечето хора. Повечето лихвени проценти на паричния пазар обаче в момента са по-ниски от това, което бихте получили с топ CD или сметка с висока доходност.

Въпреки това, винаги трябва да си правите домашното, преди да отворите какъвто и да е вид сметка, включително пари пазарни сметки. Въпреки че тези акаунти обикновено се считат за нискорискови, все пак е важно да проверите дали има някакви такси или изисквания за минимален баланс, свързани с поддържането на акаунта.

Долната линия

Докато наслаждавайки се на заслужена почивка през този Ден на труда, отделете малко време, за да оцените финансовите си цели и обмислете предприемането на един или повече от тези интелигентни ходове, за да подобрите финансовото си благосъстояние. Независимо дали избирате краткосрочен CD, спестовна сметка с висока доходност или сметка на паричния пазар, тези лесни ходове могат да ви помогнат да извлечете максимума от спестяванията си и да спечелите повече лихва върху вашите трудно спечелени пари. Просто не забравяйте винаги да правите проучване, да сравнявате тарифите и да избирате опцията, която е най-подходяща за вашето финансово състояние и цели.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР