Денят на храбростта и празник на Българската армия 6 май

...
Денят на храбростта и празник на Българската армия 6 май
Коментари Харесай

Зоран Заев посети прием за Гергьовден

Денят на храбростта и празник на Българската войска 6 ма й събра дружно премиера на Република Северна Македония Зоран Заев и вицепремиерите и министри на защитата на Република България и Република Северна Македония Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска. Това стана на държавния банкет на посолството на Република България в Скопие по случай 6 май.

Това оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев и вицепремиерът Радмила Шекеринска персонално пристигнаха и поздравиха българския министър на защитата Красимир Каракачанов и българската дипломатическа задача в Скопие. Те изслушаха и малко показване на актуалните трендове в развиването на българските Въоръжени сили от военния аташе полковник Пламен Николов, след което организираха неофициални, другарски диалози.

Пред присъстващите военни аташета, офицери от управленията на Армията на Република Северна Македония и Българската войска, дипломатически представители и посетители посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов акцентира, че Денят на храбростта и празник на Българската войска се отбелязва с особена церемониалност и почитание.

Със заповед на министъра на защитата Красимир Каракачанов полковник Пламен Николов - боен и военновъздушен аташе на Република България в Скопие, бе отличен с награден знак " За вярна работа под знамената " - втора степен. Наградата се връчва за реализирани високи резултати, значителен принос в двустранните връзки и запазване на българското военноисторическо завещание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР