Денят на големите намаления, познат като Черния петък, който предстои

...
Денят на големите намаления, познат като Черния петък, който предстои
Коментари Харесай

Поне 2000 българи горят на Черния петък

Денят на огромните понижения, прочут като Черния петък, който следва на следващия ден, вкарва в клопката на измамници по към 2000 българи всяка година. Това сочат данните на проверяващите, специалистите по кибербезопасност, както и ГДБОП. Именно последните се занимават с разкриването на закононарушенията, който са осъществени онлайн и от тях хората са изгубили пари, пише  " Монитор ".

Само подмамените за несъществуващи артикули и услуги горят с десетки хиляди левове всяка година.

Най-честите измами са поръчки на артикули, които по този начин и не идват, макар че за тях са направени преводи. Другото е покупки на ваучери за почивки в действителни хотели, които обаче се оказва, че не стигат до същинските притежатели на местата за настаняване, а се трансферират през уеб сайтове двойници.

Така изгорелият идва в хотела с упованието за отмора, само че неговото име не попада на никое място. Финансовите средства за мнимите покупки на жертвите нормално постъпват в банкови сметки в Китай и други континенти, което мощно затруднява тяхното възобновяване.

В тази връзка от ГДБОП поучават, откакто бъде осъществена покупка, клиентите да ревизират къде тъкмо са получени техните средства и в случай че се усъмнят, да изискат анулация на финансовата трансакция в рационалните за това периоди.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР