Денят на Европа – 9 май, ще бъде отбелязан с

...
Денят на Европа – 9 май, ще бъде отбелязан с
Коментари Харесай

„Фестивал на светлините“ гостува за първи път в България

Денят на Европа – 9 май, ще бъде маркиран с гостуването на „ Фестивал на светлините “ в европейската столица на културата - Пловдив, оповестиха от офиса на Европейския парламент в България.
На 9 и 10 май от 21.30 ч. жителите и гостите на града ще могат да видят по какъв начин някои от най-красивите фасади в центъра на града „ оживяват “ под цветните светлини на завладяващо 3D мапинг шоу и пет светлинни съоръжения.
В месеца на европейските избори на 26 май честването на Деня да Европа ще бъде в поддръжка на едно от изконните права на индивида – да избира.
Шестте арт проекции ще пречупят постоянно настоящата тематика през античната история на „ Града на седемте тепета “ и богатото международно културно завещание, като преплетат минало и настояще.
3D филм на тематика „ Заедно избираме нашето бъдеще “ ще бъде прожектиран върху емблематична постройка на площад „ Стефан Стамболов “. Той ще бъде съпроводен със серия от статични арт проекции в центъра на града, на постройката на община Пловдив, светлинни съоръжения в Цар Симеоновата градина, към водната каскада по стълбите на ул. „ Ангел Букурещлиев “ (известни като „ стълбите на Каменица “) и Античния стадион на Филипопол.
През 2017 и 2018 година Денят на Европа бе маркиран в София с огромни 3D мапинг спектакли на фасадите на Националната художествена изложба (бившия Царски дворец) и на Министерския съвет в София.
Инсталациите за празничното събитие ще бъдат създадени взаимно с българското MP-Studio, притежател на голям брой европейски награди за осветление на знакови здания в Европа и по света.
За да могат всички искащи да станат част от празника, 3D филмът ще бъде излъчен няколко пъти в двете вечери, оповестяват още от офиса на Екологичен потенциал в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР