Денят на Дунав се чества всяка година на 29 юни

...
Денят на Дунав се чества всяка година на 29 юни
Коментари Харесай

Свежи фестивали се задават във Видин

Денят на Дунав се празнува всяка година на 29 юни – датата, на която е подписана Конвенцията за опазването му. Целта на акцията е да се насърчи опазването на реката и нейните притоци, както и да се подчертае жизненоважната им роля за обезпечаването на вода, храна, занаят и отдих. Празникът обичайно се отбелязва в българските градове по поречието, както и в останалите страни от Дунавския басейн.



Тази година Община Видин ще означи деня още веднъж с нетрадиционно, впечатляващо и друго събитие. То ще стартира в 18 ч. с атрактивна балонена фиеста – гратис панорамно издигане с балон на искащите, при което откриващата се невероятна панорама към емблематичната цитадела „ Баба Вида “ няма да остави никого апатичен.

Другият акцент ще е неповторимо светлинно шоу с фантастично комбиниране на музика, светлинни резултати и 3D Mapping, което уредниците от Община Видин и Event Masters ще подарят на всички ценители на красивото.

Няколко дни по-късно, всички искащи ще могат да посрещнат и изгрева на July Morning в небето със свободни полети с балон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР