Денят на будителите ни задължава всяко наше дело да е

...
Денят на будителите ни задължава всяко наше дело да е
Коментари Харесай

Карадайъ: Длъжни сме всяко наше дело да е с мисъл за благодествието на хората!

Денят на будителите ни задължава всяко наше дело да е изпълнено и водено от мисълта за благоденствието на хората, както е било за българските просветители.

Това написа във Facebook водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ във връзка 1 ноември. От името на Движението за права и свободи той благодари на всички модерни будители – учители, представители на научната мисъл, създатели на изкуството, дейци на културата.

Ето цялото обръщение на Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи:

С голямо наслаждение и почитание се обръщам от името на партия Движение за права и свободи и от свое име към всички модерни будители – учители, представители на научната мисъл, създатели на изкуството, дейци на културата, с цел да ги поздравя с Деня на будителите и да им благодаря за гения и вдъхновението, за всеотдайната им работа и постигнатите триумфи!

Вече 100 години на този празник се прекланяме пред делото на апостолите на знанието, културата и духовността и загатваме тези ярки персони, които са белязали българската просвета и обучение, поставяйки ги доста постоянно на европейско и международно равнище.

Денят на будителите е мотив да се вгледаме в днешния ден, с мисъл за бъдещето.

Днес е мотив да се обърнем и към политиците и държавниците. Днешният празник ни задължава всяко наше дело да е изпълнено и водено от мисълта за благоденствието на хората, както е било за българските просветители.

Желаем на всички здрав разсъдък, ясни цели и противоречива работа!

Честит празник!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР