Денят на балотажа във Видинско започна спокойно, съобщиха от областната

...
Денят на балотажа във Видинско започна спокойно, съобщиха от областната
Коментари Харесай

Спокойно започна вторият тур на местните избори в област Видин

Денят на балотажа във Видинско стартира умерено, оповестиха от регионалната дирекция на полицията. 340 чиновници на Министерство на вътрешните работи (полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари) охраняват СИК и ОИК, грижат се за реда, сигурността и сигурността на придвижване в региона.
Охраната на изборните пространства през миналата нощ протече обикновено. Тази заран секционните пространства и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК, до този миг няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборите на територията на региона.
На откритата линия в Министерство на вътрешните работи, тел. 02/982 22 32 и имейл [email protected], се одобряват сигнали, свързани с нарушавания на изборния развой. Подаваните сигнали би трябвало да са относими към активността на вътрешното министерство.
В днешния ден чиновниците на бранш „ Български документи за идентичност “ в ОДМВР-Видин, РУ-Белоградчик и РУ-Кула ще оказват подпомагане на жителите без годни документи за идентичност, искащи да упражнят правото си на глас. Гишетата в паспортните служби ще работят от 8.30 до 19.30 часа. Напомняме, че удостоверения - осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в деня на втория тур на изборите за кметове, се издават единствено след подаване на заявление за издаване на персонална карта.
В делничните дни на настоящата седмица, след подадени заявки от жители, са били издадени 10 удостоверения, а в събота още четири удостоверения.
ОД Министерство на вътрешните работи – Видин е подхванала всички нужни ограничения за защитата на публичния ред, пожарната сигурност и обезпечаване на спокойното протичане на изборния ден в региона.
Припомняме, че в секциите за гласоподаване не се позволяват въоръжени, в нетрезво или несъответстващо положение, лица. Охраняващите чиновници от Министерство на вътрешните работи нямат право да влизат в секциите, а при нужда ще се намесват единствено по искане на ръководителите на СИК.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР