Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост

...
Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост
Коментари Харесай

На 24 май връчват наградите “Стара Загора” и “Млада Загора”

Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност – 24 май ще бъде маркиран в Стара Загора с церемониален обред за издигане на националното знаме на Република България.

Тази година честването ще се организира в източната част на античния конгрес „ Августа Траяна “ до Регионална библиотека „ Захарий Княжески “, където ще се съберат представителни групи от старозагорските учебни заведения, жители и посетители.

От 9:30 часа в честването ще се включат духовите оркестри и мажоретките на Пето главно учебно заведение „ Митьо Станев “ и на Шесто главно учебно заведение „ Свети Никола “, чиито осъществявания ще са от двете страни на моста над Античния конгрес. На античната улица хористи от Общинския фолклорен отбор „ Загоре “ ще изпълнят акапелно фолклорни песни.

В 10:00 часа ще прозвучи химна на Кирил и Методий „ Върви народе възродени “ в осъществяване на хора на Държавна опера Стара Загора и общинския духов оркестър. След това под звуците на Националния химн представители на Младежкия общински съвет на Стара Загора ще вдигнат знамената на България, на Стара Загора и на Европейския съюз. Към небето ще полетят балони и буквите от българската писменост.

Кметът Живко Тодоров ще поздрави старозагорци във връзка празника. Той ще взе участие и в церемонията по връчване на премиите „ Стара Загора “ и „ Млада Загора “. Носителите на влиятелната премия ще получат парична награда, грамота и отличителния знак на Стара Загора. Всички номинирани също ще бъдат отличени със знака на града.

Тържеството ще закрият девойките от една от най-нашумелите в последно време групи 4 magic, победител в Х Faktor, оповестиха от пресцентъра на Общината.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР