Денят на Африка беше отбелязан в София с фестивал пред

...
Денят на Африка беше отбелязан в София с фестивал пред
Коментари Харесай

София отбелязва Денят на Африка

Денят на Африка беше маркиран в София с фестивал пред Народния спектакъл. Почетен посетител беше вицепрезидентът Илияна Йотова. 

Традиционни бижута и предмети за бита, обичайната кухня и питиета, осведомителни брошури и доста танци събраха българи и африканци. 25 май е Денят на обединяването на африканските нации, който се отбелязва годишно и у нас, сподели Албена Джоунс, съорганизатор на събитието:
" Африканците са доста сходни с българите - обичат да си похапват, обичат хубави люти гозбички и доста обичат фамилиите си. И доста са гостоприемни, също като българите ", означи Албена Джоунс.
Много столичани също споделиха интереса към африканската просвета:  " Ходила съм единствено в една страна от Африка, в Мароко, тъй че в този момент ще избера идната дестинация. Хората са разнообразни - слънчеви, усмихнати и малко безгрижни ".
А вицепрезидентът Илияна Йотова уточни:  " За страдание от Африка има един голям миграционен поток, който потегля към другите континенти, тъй като младежите там не виждат вероятност за себе си. Европа не може да отговори на потребностите на този континент единствено в филантропичната сфера, нужни са вложения, взаимни предприятия ".

 Снимка
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР