Денят е 28 август 2017 година, понеделник. Гочо цял ден

...
Денят е 28 август 2017 година, понеделник. Гочо цял ден
Коментари Харесай

Пияни роми пребиха Гочо от Белозем - гледал лошо

Денят е 28 август 2017 година, понеделник. Гочо през целия ден се е крил от горещините в къщата си в село Белозем. Към седем вечерта жегата взела да отпуска и той решил да отскочи небрежно до бакалията, с цел да си купи нещо за вечеря.

Малко преди да стигне до магазина, на улицата той видял двама роми, които стояли в каруца. Те били пристигнали от прилежащо село Опълченец. Не били сами, с тях била цялата рода, пристигнала с други каруци. Родата била пристигнала в Белозем, с цел да вземе нов кон, а и на към този момент уговорено посетители у техни познати, където всички се почерпили със доста количество ракия и вино.

Гочо минал около каруцата, хвърлил един взор, само че не споделил нищо. Изведнъж единият от ромите се изрепчил: „ Какво ме гледаш? Ела тука “. Гочо се изплашил, дал отговор, че няма да отиде, влезнал в магазина и си напазарувал.

След това се запътил към дома си, но откакто минал към 20 метра от бакалията, чул някой да вика: „ Ето го тоя “. Двамата роми го настигнали и го заобиколили. Изведнъж Гочо усетил тежък удар по темето, от който му се завил свят и паднал на земята. Ромите обаче не спрели да го бият. Ритали го и го удряли по цялото тяло. След като най-накрая спрели, Гочо отворил очи и видял двамата насилници, които по-рано му подхвърлили реплики от каруцата. След като завършили с багра, двамата се отдалечили.

Гочо не издържал, разплакал се. Горещите сълзи обливали насиненото му лице. Постоял още малко на земята, след което се изправил и закуцукал към дома си. Било му тежко, не разбирал с какво е заслужил това злощастие. След като се прибрал у дома, звъннал на майка си, с цел да опише за случая. Тя от своя страна се обадила на брат му Димо, който незабавно се отзовал и дошъл в дома на Гочо с буса си „ Фиат Докато “. Заедно с него пристигнал и татко им. Там заварили Гочо, който към момента плачел. Целият му тил бил в синини, част от зъб му бил строшен и имал пострадвания по лицето.

Тримата дружно решили да последват побойниците и да мъстят. Натоварили се във фиата и тръгнали към село Опълченец. Минали по надлеза, който водел до село Болярино, и траяли до бензиностанцията на Автомагистрала „ Тракия “. Там те видели двете каруци, които идвали от стопанския двор на Белозем. Те минали през един невисок подлез и траяли по асфалтовия път за Опълченец.

Започнало гонене. Ромите от двете каруци, измежду които били и двамата биячи, на няколко пъти целили автомобила с празни стъклени бутилки от бира. Междувременно зад буса с автомобил идвал и различен родственик на Гочо, който пътьом се обадил на незабавния номер 112 и съобщил за протичащото се.

Малко преди да влязат в село Опълченец, на мястото пристигнали и двама чиновници на Районното в Раковски. Полицаите заварили двете спрели каруци, а ромите в тях размахвали колове. Бусът бил на към 7-8 метра разстояние. При типа на униформените ромите се стреснали и захвърлили коловете на земята.

Служителите на реда незабавно открили самоличността на всички участници в преследването. Оказало се обаче, че мястото, на което се намирали, било тъкмо сред областите Пловдив и Стара Загора - секторът, на който били изпратени чиновниците, бил на границата на подготвеност сред районните в Раковски и Чирпан. Пристигнали и чиновници на чирпанската полиция. Последвали съвещания с група „ Оперативна дежурна елементи “ и станало ясно, че служителите на реда от пловдивското Министерство на вътрешните работи са на ход.

Тъй като към този момент се смрачавало, ченгетата осветили с фенерче лицата на ромите, придвижващи се в двете каруци. Попитали Гочо кои са му нанесли побой и той незабавно показал причинителите. Двамата били арестувани за 24 часа, а единият от тях - изправен пред съд.

Междувременно потърпевшият си извадил здравно, съгласно което имал разрушена джука и рани по лицето, оток по главата, охлузвания и кръвонасядания по гръдния панер и по крайниците.

В съда ромите дали спорни показания, като декларирали, че единствено са си разменили по няколко шамара с Гочо. Лъжите им обаче били оборени от здравната експертиза. Магистратите отчели обстоятелството, че побойникът не бил осъждан до този миг, а и от действието няма породени имуществени вреди, т.е. не би следвало да бъде изпратен в пандиза. Отчетено било, че той е със приключено начално обучение и е незает.

Те взели поради и влошеното му имуществено състояние, както и младата му възраст. Затова решили да му наложат единствено административно наказване - санкция в размер на 2500 лв..

Подсъдимият се заел да жали присъдата пред Окръжния съд, като изтъкнал, че държанието му било при неизбежна защита. Имало и персонален претекст за нанесените на потърпевшия леки телесни повреди - засегнатост от страна на Гочо. Искането му било отхвърлено и на тази инстанция, а определението - доказано от окръжните магистрати.

Решението е дефинитивно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР