Денят 25 май се чества по инициатива на Европейската федерация

...
Денят 25 май се чества по инициатива на Европейската федерация
Коментари Харесай

25 май - Световен ден на безследно изчезналите деца

Денят 25 май се празнува по самодейност на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертви на полово принуждение. От 2003 година на този ден светът показва съпричастност с околните на изчезнали и отвлечени деца.
Голяма част от тези деца са жертва на престъпно закононарушение, а роднините им нямат никаква информация за тяхната орис. Целта на този ден е, с изключение на да се поддържат околните на тези деца, и да се разпространява дейсността на разнообразни организации, които се пробват да оказват помощ. Съществуват бази данни с информация за изчезнали деца, а специалистите са създали и специфични стратегии за състаряване, благодарение на които се изготвят настоящи портрети на деца, изчезнали преди години. Всяка година криминалистите в България работят по най-малко 50 случая на изчезнали деца.
Малко знае се, че в Европейски Съюз от 2007 година има гореща телефонна линия за деца в риск или деца, жертва на тормоз или принуждение. Номерът е 116 000. Той досега е деен в страните членки Белгия, Дания, Гърция, Франция, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Словакия и други, както и у нас. Информация може да бъде подавана за деца от цяла Европа.
Според плана. горещата линия би трябвало да проработи във всички страни от общността. Страните, получили през 2011 година последно предизвестие, че телефон 116 000 не работи изцяло, са Австрия, България, Германия, Естония, Ирландия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Словения, Финландия, Чехия и Швеция.
България се включва за пръв път през 2010 година в отбелязването на Международния ден на безследно изчезналите деца, проведен у нас от Европейската федерация за изчезнали и полово насилвани деца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР