Деня на детето президентът Румен Радев даде начало на уеб

...
Деня на детето президентът Румен Радев даде начало на уеб
Коментари Харесай

Президентът пусна тест, който ще оценява физическата годност

Деня на детето президентът Румен Радев даде начало на уеб платформа " Спортувай с президента ", с която се цели поощряване на физическата интензивност измежду младежите. Държавният глава ще връчва награди за най-активните както в учебно заведение по този начин и при извънкласни занимания.
 Спортувай с президента @@@

" Бъдещето принадлежи на нациите, които освен развиват промишленост, просвета и нови технологии, само че и приготвят интензивно своите жители за провокациите на това бъдеще - да бъдат физически и душевен здрави и устойчиви, с построен темперамент, морални полезности и родолюбие.

 Спортувай с президента @@@

" А това значи всеобщ спорт, физическа интензивност, природосъобразен метод на живот и патриотично образование още от най-ранна детска възраст ", разяснява Радев.
 Спортувай с президента @@@

В платформата има и президентски тест, който е предопределен за оценка на общата физическа валидност на децата. Той включва комплекс от седем двигателни извършения: лицеви опори, коремни преси, тичане " Совалка ", дълъг скок, набиране на лост, тичане 400 метра и надолнище напред. Резултатите от него по области ще бъдат налични след 15 септември.
 Спортувай с президента @@@

Според данни, изнесени при представянето, 68% от българите в никакъв случай не са спортували. Едва 33% от децата сред 10 и 14 години се занимават със спорт.

В послание при началото на самодейността президентът регистрира, че изискванията за всеобщ спорт за българските деца към момента са надалеч от мечтаните, а заделените средства също не са задоволителни.
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР