Денвър ще стане първият американски град, който ефективно декриминализира употребата

...
Денвър ще стане първият американски град, който ефективно декриминализира употребата
Коментари Харесай

Денвър първи в САЩ декриминализира употребата на халюциногенни гъби

Денвър ще стане първият американски град, който дейно декриминализира използването на халюциногенни гъби , които съдържат психоактивната съставна част псилоцибин. Те също са известни като " вълшебен гъби " , оповестяват локални медии.

Инициатива 301 разрешава на жителите на столицата на щата Колорадо на възраст над 21 година да използват и имат халюциногенни гъби , което ще се преглежда като закононарушение с минимален приоритет при използването на закона от страна на локалните управляващи. Също се не разрешава на града да отделя запаси за наказателно гонене на жителите , които имат или използват такива гъби.

Тя планува съставяне на комисия , която ще направи оценка и ще изготви отчет за резултатите от използването на гъбите.

Инициативата не легализира " магическите гъби " . Те остават противозаконни съгласно щатските и федералните закони.

Според " Вашингтон пост " през последните три години полицията на Денвър е арестувала по към 50 души на година за владеене или продажба на псилоцибин. Прокуратурата предприе дейности единствено при 11 случая.

През предишния месец стартира гласуването в Колорадо и завърши във вторник. Изнесените в сряда резултати демонстрират, че по-малко от 51% от жителите на Денвър са подкрепили Инициатива 301 - разликата е по-малко от 2000 гласа.

Въпреки че окончателните резултати ще бъдат доказани на 16 май, управляващите оповестиха, че мярката е подкрепена и ще влезе в действие.

Опоненти се безпокоят, че декриминализирането може да докара до по-голяма приложимост на опиати. Но поддръжници показват като действително доказателство политиката на Португалия. Европейската страна декриминализира всички опиати и това докара до спад на смъртността и на използването на опиати.

Подобна мярка не доближи до гласоподаване в Калифорния през предходната година, само че се чака нов опит през 2020 година В Орегон също могат да гласоподават за декриминализиране на халюциногенните гъби през идната година.

Преди няколко години Колорадо легализира марихуаната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР