Денонощни полицейски патрули кръжат в селата около град Септември, за

...
Денонощни полицейски патрули кръжат в селата около град Септември, за
Коментари Харесай

Денонощни полицейски патрули охраняват селата около Септември


Денонощни полицейски патрули кръжат в селата към град Септември, с цел да бъде опазена тазгодишната реколтата от грозде. От три дни локални служители на реда и жандармеристи от Пловдив бдят и през нощта над лозовите масиви край Виноградец, Славовица, Карабунар, Бошуля и Ветрен.

Малко след 22:00 часа екип от жандармеристи и служители на реда обхождат лозовите масиви с високопроходим автомобил. С фенерчета са тествани деликатно редовете сред насажденията

" Намираме се в землището на град Ветрен, в лозовите масиви. Оглеждаме за каруци и външни лица, които по това време не би трябвало да бъдат тука ", сподели старшият служител на реда от зонално жандармерийско отделение Пловдив Христо Пеевски.

Тази година реколтата е богата и наподобява непокътната.

" Тези нападения, този жанр закононарушения фрапантно понижиха. Тази година нямаме даже регистрирани такива вид и жанр закононарушения ", разясни ст. контрольор Борислав Биволарски от РУ-Септември.

Гроздоберът ще започва след два дни.

" По-добре да ни пази жандармерията. Така е по-добре. И няма обири към този момент ", добави Еленко Иванов, гражданин на Ветрен.

" Самите селски стопани, които са притежатели на тези масиви, а и на другите селскостопански масиви, са доста спокойни ", сподели представителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

" Основната наша функционалност е да има предварителна защита ", съобщи Тихомир Ушев от РУ-Септември.

Полицаи ревизират и пунктовете за изкупуване на продукцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР