Денков се надява на корейски инвестиции в Перник, Кюстендил и

...
Денков се надява на корейски инвестиции в Перник, Кюстендил и
Коментари Харесай

Вечерни новини: Денков се надява на корейски инвестиции; Обещание за строг контрол върху държавната „черна касичка“

Денков се надява на корейски вложения в Перник, Кюстендил и Стара Загора
Премиерът акад. Николай Денков предложения корейския бизнес в трите въглищни района, най-силно наранени от енергийния преход. Според него Стара Загора, Кюстендил и Перник оферират добра инфраструктура, близо са до столицата и имат потребност от нови вложения и нови работни места на мястото на тези, които ще бъдат изгубени при затварянето на въглищните централи и мините.
Приближен до ГЕРБ оглави тотото
Спортният министър Димитър Илиев смени управлението на държавното тото, като назначи кадър на ГЕРБ. Георги Тарлеков ще е новият изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор най-малко до избиране на постоянно управление след осъществяване на конкурс.
Богданов даде обещание непоколебим надзор върху държавната „ черна касичка “
Министерството на стопанската система и промишлеността дава обещание да ускори контрола над така наречен „ черна касичка “ – Държавната консолидационна компания (ДКК). Тази поръчка идва след първичен разбор на холдинга и предприятията под неговата шапка. Освен това ще бъде заменено управлението на ДКК с нов 5-членен състав. Той ще има за цел да направи обстоен разбор на предприятията до месец, като също така е претрупан и с още задания за излекуване на държавните компании.
След зелената светлина в България: Саудитската TAWAL даде ход на телеком бизнеса си в Европа
Саудитската компания TAWAL, инфраструктурното звено на Saudi Telecom Company Group (stc Group), публично разгласи старт на активността си в Европа. Това се случва броени седмици след полученото утвърждението от българската Комисия за защита на конкуренцията на договорката за придобиване на 3200 телекомуникационни кули в страната.
Господството на $ няма да продължи постоянно в многополюсния свят
Миналата седмица се организираха две огромни интернационалните срещи. Едната бе на централните банкери от целия свят в курорта Джаксън Хоул и се трансформира в проява на хватката, която Съединени американски щати имат върху международната стопанска система. Другата намира се организира в Йоханесбург и беше доказателство за предизвикването, отправено към Щатите от водещите страни с нововъзникващи пазари (БРИКС), написа в собствен разбор The Guardian.
Климатичната рецесия удря и Панамския канал
Панамският канал, 82-километров воден път, който разрешава на корабите да минават сред Атлантическия и Тихия океан, също страда от изменението на климата. Тежката суша докара до спад на равнището на водата, принуждавайки управляващите да лимитират броя на корабите, които могат да употребяват канала. Това от своя страна докара до огромна загуба на оператора на водния път, считан за едно от седемте чудеса на актуалния свят
Акциите на Evergrande се стопиха с 87% за една сесия
Акциите на най-задлъжнялата строителна компания в света – китайската China Evergrande Group – се сринаха с 87% при отварянето на пазара в понеделник. Това беше първата комерсиална сесия за книжата от 21 март 2022 година
Binance отстрани от системата си глобените съветски банки
Криптоборсата Binance отстрани глобените съветски банки от вариантите за заплащане на своята peer-to-peer (P2P) платформа, оповестява Wall Street Journal. Руските търговци към този момент не могат да употребяват карти, издадени от тези финансови институции, за осъществяване на заплащания. Заради войната на Владимир Путин в Украйна множеството съветски кредитори са изключени от интернационалната разплащателна система SWIFT и те сега действително нямат и свободен достъп до транзакции в задгранични фиатни валути.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР