Деница Тонкева, дъщеря на убития миналата година в пазарджишкото село

...
Деница Тонкева, дъщеря на убития миналата година в пазарджишкото село
Коментари Харесай

Дъщерята на убития с пистолета на Лазар Влайков с писмо до Цацаров

Деница Тонкева, щерка на убития предходната година в пазарджишкото село Виноградец ресторантьор Наско Тонкев, е изпратила писмо до гл. прокурор Сотир Цацаров поради подозрения, че следствието за гибелта на татко й ще бъде потулено.

Писмото е съпроводено с подписка от 300 поданици на Виноградец и копие от него бе предоставено до медиите. В него Деница напомня, че татко й е бил разстрелян с револвера на тогавашния ръководител на общинския съвет в Септември Лазар Влайков.

По предписание персонално на гл. прокурор Сотир Цацаров досъдебното произвеждане бе трансферирано от Пазарджик на окръжната прокуратура в Пловдив. Вече 7 месеца по делото няма никакво развиване, твърди Деница Тонкева.

Тя напомня изявление на наблюдаващия прокурор от пловдивската окръжна прокуратура, че най-късно през януари 2018 година експертизите по случая ще са подготвени и делото ще влезе в съда, написа "24 часа ".

Такова нещо обаче не се е случило, заради което младата жена упорства за интервенция на най-високо равнище за инспекция хода на следствието за гибелта на татко й. Деница Тонкева твърди, че жителите на Виноградец са потресени от държанието на Лазар Влайков след освобождението му от ареста, който съгласно тях, показал безотговорност.

Наско Тонкев бе погубен в личния си ресторант на 31 август, м.г., с револвера на Лазар Влайков, като главната версия на полицията и прокуратурата е, че спусъкът на оръжието е бил натиснат от 6-годишно момченце по време на тържеството за рождения му ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР