Денислава Глушкова ще бъде единствената представителка на България в надпреварите

...
Денислава Глушкова ще бъде единствената представителка на България в надпреварите
Коментари Харесай

Глушкова ще играе на финала на турнира в Созопол, Топалова и Донски не стигнаха до мач за титлата

Денислава Глушкова ще бъде единствената представителка на България в конкуренциите на сингъл на шампионата по тенис на твърда настилка в Созопол.

В полуфиналите при дамите Глушкова водеше с 6:4. 2:1 на Ребека Щолмар, когато унгарката реши да се откаже.

18-годишната Глушкова, която е отвън първите 1000 на ранглистата на УТА и до момента в никакъв случай не е печелила купа от шампионат на ITF, ще срещне във финала международната номер 364 Мария Бондаренко. Рускинята се наложи в другия полуфинал над българката Гергана Топалова със 7:6(2), 7:6(1).

Топалова водеше с пробив и в двата сета, като в първия имаше и няколко сетбола, само че по този начин и не съумя да осъществя нито един от тях. В последна сметка и двата сета бяха решени посредством тайбрек, в който Бондаренко сподели доста по-солидна игра.

При мъжете финалът ще бъде без българско присъединяване, откакто за него се класираха румънецът Себастиан Джима и полякът Макс Касниковски.

В ранния полуфинал Джима победи с 6:3, 4:6, 6:3 българина Александър Донски. Двубоят продължи два часа и 20 минути и бе доста под напрежение, само че в последна сметка отиде в актива на седмия в схемата Джима.

Във втория полуфинал в напълно полски конфликт Касниковски завоюва с 6:3, 6:3 против Яша Шайрих.

Наградният фонд на шампионата при мъжете е 15 000 $, до момента в който при дамите е 25 000 $.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР