Денислава Глушкова продължава невероятното си представяне на тазгодишния Аустрелиън Оупън

...
Денислава Глушкова продължава невероятното си представяне на тазгодишния Аустрелиън Оупън
Коментари Харесай

Българска гордост: Глушкова е в 1/8-финалите на девическия Аустрелиън Оупън!

Денислава Глушкова продължава невероятното си показване на тазгодишния Аустрелиън Оупън при девойките и през днешния ден записа втора поредна победа, с цел да продължи към осминафиналнта фаза на шампионата. Българката започва присъединяване си с триумф против поставената под номер 15 Лаура Хиетаранта, а през днешния ден затвърди позитивните усещания с нова победа, която извоюва над чехкинята Амели Смейкова - 6:3 6:2. Така 18-годишната ни сънародничка си обезпечи конфликт с лидерката в скица на конкуренцията, а точно хърватката Петра Марчинкова.

Срещата започва с мъчно извоювани откриващи подавания от двете състезателки, само че последователно родната ни преставителка стабилизира изявите си на начален удар, до момента в който Смайкова продължи да изпитва съществени проблеми и закономерно беше пробита в шестия гейм на дуела, като след това Глушкова реализира още един брейк и с лекост завоюва първата част.

Предимството на българката се придвижи и във втория сет, където тя с лекост построи задатък от 5:1 и по никакъв метод не се тормози от събитието, че не можа да затвори срещата на личен сервис, осъществявайки следващ пробив в подаването на съперничката си и по този начин записа нов впечатляващ триумф при дебютното си присъединяване на Голям шлем.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР