Денислав Коджабашев спечели исторически първи медал за България в тениса

...
Денислав Коджабашев спечели исторически първи медал за България в тениса
Коментари Харесай

Варненецът Денислав Коджабашев донесе исторически първи медал за България от СП по тенис на маса

Денислав Коджабашев завоюва исторически първи орден за България в тениса на маса от международно състезание. Варненецът заслужи сребърното отличие на сингъл по тенис на маса за хора с увреждания в Клас 10 на шампионата на планетата в словенския град Лашко. На финала възпитаникът на Асен Асенов загуби с 0-3 гейма (10:12, 4:11, 9:11) от поляка Патрик Чойновски, параолимпийски първенец от Лондон 2012 и сребърен медалист от Рио де Жанейро 2016. Полякът беше международен първенец и на предходния планетарен конгрес за хора с увреждания.

За Коджабашев това е първи орден от международно състезание. До момента той имаше в кариерата си две сребърни оценки от европейски шампионати за хора с увреждания, като на финалите на тези шампионити загуби точно от Чойновски.

“Ако бях взел първия гейм, щеше да се получи по-добре. Бях си построил добра тактичност, само че най-после той беше физически много по-добре от мен. Той си взимаше мачовете до финала с по 3-0 гейма, до момента в който аз играх все по 3-2. Изключително благополучен съм от обстоятелството, че нося първи орден на България от международни шампионати по тенис на маса. Това е огромен триумф за мен – пристигнах с упоритостите да печеля орден и си изпълних задачата ”, сподели особено за Sportal.bg от Лашко Коджабашев минути след финала.

През септември Коджабашев и Теодор Александдров стигнаха до 1/16 финалите на двойки на Европейското състезание по тенис на маса в Аликанте.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР