Денис Шаповалов впечатли всички с представянето си на Откритото първенство

...
Денис Шаповалов впечатли всички с представянето си на Откритото първенство
Коментари Харесай

Дубай: Шаповалов не срещна проблеми към 1/4-финалите; Хуркач си уреди мач със Синер

Денис Шаповалов впечатли всички с представянето си на Откритото състезание на Австралия, където доближи до четвъртфиналите, след което не успяваше да разгърне капацитета си и допускаше ранни провали в последвалите шампионати. Сега обаче наподобява, че проблемите към този момент са зад тила на канадеца, защото той към този момент е част от финалната осмица на АТР 500 конкуренцията в Дубай след безапелационен триумф над Таро Даниел с 6:4 6:3. Така младокът продължава напред и в спор за място на полуфиналите ще срещне Рикардас Беранкис.

Както в първия, по този начин и във втория сет международният №14 демонстрираше изумителна непоклатимост от сервис линията и с помощта на началния си удар успяваше да печели бързи точки на свое подаване. Той не позволи да бъде продънен нито един път в хода на целия дуел, а нападателната му игра го изведе до реализирането на един брейк в дебютната част и още два в идната, с които откри място във финалната осмица на шампионата.

Next stop: quarter-finals ✅ takes out Taro Daniel 6-4 6-3 to reach the last 8 for the second year running!
— Tennis TV (@TennisTV)

С безапелационна победа по-рано през днешния ден се поздрави и Хуберт Хуркач, който безпроблемно съумя да наложи волята си над Алекс Молчан с 6:3 6:2, с цел да си подсигурява присъединяване на полуфиналите, където го чака конфликт с Яник Синер.

Полякът осъществя ранен пробив, само че след това трябваше да брани с всички сили подаванията си, защото словакът оказваше напън при всяка опция. Все отново напъните на Молчан не се увенчаха с триумф и в деветия гейм той даже инкасира втори пробив, предавайки сета на съперника си. Във втората част паритетът се резервира до 2:2, само че тогава последваха минути на цялостна доминация от страна на Хуркач, който бе свел неточностите си до най-малко и реализира два брейка, с които си подпечата крайната победа.

Happy Hubi
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР