Денис Шаповалов остави отлични впечатления с представянето си в началото

...
Денис Шаповалов остави отлични впечатления с представянето си в началото
Коментари Харесай

Разочарование за Шаповалов в Далас: Световният №97 го елиминира още на старта

Денис Шаповалов остави отлични усещания с представянето си при започване на сезона, откакто единствените му две провали на австралийска земя пристигнаха против Хуберт Хуркач в пет сета и вездесъщия Новак Джокович. Неубедителните резултати, които непроменяемо преследват канадеца в последните години, обаче надалеч не го задминаха и през 2023-та, откакто международният номер 97 Ийбинг Ву го повали в откриващия му мач на конкуренцията в Далас след час и 33 минути на корта - 7:6(1) 6:4. Китаецът, който изгря на Чалънджър сцената през 2022-ра със мощните си резултати на американска земя, трансферира мощното си показване и в АТР Тура, като към този момент е част от четвъртфиналите в надпреварата и чака да срещне един всред Адриен Манарино и Джордан Томпсън.

Началото на дуела за международния номер 27 беше повече от разочароващо, откакто той сбърка поредно поредност от удари от привидно рутинни позиции, при което новобранецът побърза да се възползва и стремително излезе напред в резултата с пробив. Постепенно с течение на времето левичарят се отърси от случилото се на старта в срещата и стартира да пое надзор над събитията на корта, като възвърне паритета и даже след това разполагаше с по този начин наречения " прикрит сетбол ", само че до освен това не се стигна и ни предстоеше да следим тайбрек. В него Шаповалов самобитно непринудено съобщи откриващия сет в актива на китаеца, откакто непредизвиканите неточности в играта му доближиха квота 14.

Разочарованието за любимеца закупи напълно разнообразни размери с настъпването на втората част, когато международният номер 97 очевидно се усещаше въодушевен и изрази психическото си предимство от корта в резултата, повеждайки с пробив. Впоследствие събитията от по-рано в хода на конфликта се повториха и любимецът скоропостижно се оправдава, редуцирайки пасива си, само че следващият му спад в представянето, пристигнал в седмия гейм, се оказа решителен за крайния излаз на дуела, откакто Ву проби, с цел да се поздрави с най-голямата победа в кариерата си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР