Денис Сергеев, свързван с покушението срещу българския предприемач Емилиян Гебрев,

...
Денис Сергеев, свързван с покушението срещу българския предприемач Емилиян Гебрев,
Коментари Харесай

Агентът на ГРУ, свързван с покушението срещу Гебрев, е действал и в Каталуня

Денис Сергеев, свързван с покушението против българския бизнесмен Емилиян Гебрев, е бил деликатно наблюдаван от западните служби и е обитавал в най-малко 10 страни, стигайки до испанската област Каталуня.

Това написа испанският в. " Ел паис ". В тези страни той е правил " подривна активност ", която сега управляващите в Мадрид проверяват, продължава изданието.

Генералът от известната със съкращението ГРУ военна разследваща конструкция в Русия, прочут и като " Сергей Федотов ", е работил " в разнообразни страни " най-малко десетилетие " в границите на опитите на Русия да дестабилизира страните от вътрешната страна ". Следите му се губят след отравянето на разузнавача Сергей Скрипал в английския град Солсбъри.

Роденият през 1973 година на територията на сегашен Казахстан Сергеев, прочут със самоличността " Федотов " от 2010 година насам, е работил в Европа, Азия и Близкия изток, изясняват цитираните от " Ел паис " западни служби. Името му се появява в регистрите на пасажери на самолетните компании в два полета до Барселона - единият на 5 ноември 2016 година (шестдневно посещаване, а връщането до Москва е през Цюрих), другият на 29 септември 2017 година, едвам два дни преди референдума за разединение на Каталуня от Испания.

Втория път Сергеев остава в Испания до 9 октомври и се прибира през Женева. Липсват други детайлности какво е правил там. Според " Ел паис " обаче испанските правосъдни управляващи са отчели в следствието, формирано против него, данните от разследващи служби, съгласно които той, месеци по-късно, е следил по какъв начин хипотетичните причинители на покушението против Скрипал, Анатолий Чепига и Александър Мишкин, работят против Скрипал.

Разследването обаче се пазеше в загадка в Мадрид, написа вестникът. То е едвам в начална фаза, само че в него към този момент е маркирано, че съветските шпионски дейности в Каталуня не са били координирани от партиите на независимостта. Целта им е да дестабилизират Испания, като се възползват от рецесията.

" Преминаха от скрити дейности, с цел да получат информация, към други, по-открити, целящи да покажат способността да въздействат, " споделя Феликс Артеага от Кралския институт " Елкано ", изтъквайки, че от 2014 година другите секрети служби на Русия са нараснали интервенциите си в чужбина.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР