Денис Пушилин, лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР),

...
Денис Пушилин, лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР),
Коментари Харесай

Планира се трибунал за украинските затворници от Азовстал: Денис Пушилин

Денис Пушилин, водачът на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР), съобщи в понеделник, че се приготвя арбитражен съд за украинските бойци, които са се предали в стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол , оповестиха съветските държавни осведомителни организации.

Според съветската държавна осведомителна организация РИА-Новости Пушилин е декларирал, че украинските пандизчии се намират на територията на ДНР, подкрепяна от Русия сепаратистка територия в източната част на украинския район Донбас, и че се приготвят документи за арбитражен съд.

Миналата седмица Мариупол попадна под цялостен съветски надзор, откакто се съобщи Азовстал. Не е ясно какъв брой украински бойци ще бъдат изправени пред възможен арбитражен съд. Руските военни настояват, че над 2000 украински военнослужещи са се предали в големия стоманодобивен цех, отбелязва CNN.

 

В обособена вест РИА заяви, че съветският заместник-министър на външните работи Сергей Руденко е декларирал, че Русия е отворена за разискване на опцията за замяна на пандизчии от Азовстал с Украйна.

 

 Снимка: (AP)

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР