Денис Мантуров, ръководител на „Минпромторг”, обяви цената на лимузината от

...
Денис Мантуров, ръководител на „Минпромторг”, обяви цената на лимузината от
Коментари Харесай

„Кортеж“ с 15% по-евтин от BMW M760Li xDrive

Денис Мантуров, началник на „ Минпромторг”, разгласи цената на лимузината от плана „ Кортаж “ за простосмъртни. Моделът ще влезе в продажба през идната година.

Аритметиката на Мантуров наподобява доста лесна, само че в същото време има нещо сбъркано в нея. Руската лимузина ще се конкурира с топ осъществяванията на Mercedes-Benz S-класа и BMW Серия 7, като цената й ще е с 15% под тази на немските лимузини.

Мантуров отбелязва, че в базово съоръжение лимузината „ Кортеж “ ще коства 168 000 – 196 000 лева (6–7 млн. рубли).

И тук идва объркването, което може би постанова думата „ базово “ от горното изречение. Цената на топ осъществяването на Серия 7, а точно BMW M760Li с мотор V12 и 610 к.с., стартира от 282 500 лева (10 090 000 рубли). Това ще рече, че „ Кортеж “ би трябвало да коства най-малко 238 000 лева (8,5 млн. рубли). Цената на Mercedes-Benz S-Class с V12 (S600L) е още по-висока – 347 000 (12,4 млн. рубли).

Както е известно, на ЕМП (Единна модулна платформа) се създават лимузина за първите в Русия, седан, миниван и SUV. Интересното е, че в този момент Мантуров декларира, че ще се създава и „ SUV от икономичния клас “, като това изобщо не е ясно какво значи. За подобен може да се дефинира УАЗ Патриот, само че надали Мантуров е имал поради него.

Тази година НАМИ, където се създават колите, ще се занимава с лансирането на коли единствено за държавното управление, а за простосмъртните ще се мисли през 2019 година Първите машини към този момент се тестват, като през тази година се чака поръчка на към 70 автомобила. Целта е през 2020 година да се създават не по-малко от 1000 автомобила годишно.

За другите модели ще се оферират 4-цилиндров мотор с 250 к.с., „ осмак “ с 650 к.с., а лимузината ще разчита на V12 мотор с четири турбини и 850 к.с. Двигателите ще работят взаимно с 9-степенна автоматизирана трансмисия.

За пръв път в приключен вид ще забележим лимузината през май, когато ще се състои церемонията по встъпване в служба на новия президент на Русия, като името му е пределно ясно от в този момент.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Новият автомобил от Северна Корея

Ford влага $11 милиарда за електрификация на 40 модела

BMW 530d Touring xDrive: Ефективна динамичност (тест драйв)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР