Денис Кусперт - германски рапър, присъединил се през 2014 г.

...
Денис Кусперт - германски рапър, присъединил се през 2014 г.
Коментари Харесай

Убиха германски рапър джихадист при въздушен удар в Сирия

Денис Кусперт - немски рапър, включил се през 2014 година към "Ислямска страна " и появявал се в пропагандни видеозаписи на терористичната формация - е бил погубен в Сирия тази седмица, съобщи ДПА, като се базира на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида.

Кусперт е умрял в сряда в Източна Сирия при въздушен удар на ръководената от Съединени американски щати интернационална коалиция по бойци на "Ислямска страна ", сподели Рами Абдел Рахман, началник на основаната във Англия неправителствена мониторингова организация.

"Бил е погубен е дружно с още 14 членове на "Ислямска страна " при бомбардировка против регион на име Гаранидж на източния бряг на река Ефрат ", сподели пред ДПА Абдел Рахман.

Близкото до терористичната формация интернет издание "Уафа " също съобщи, че Кусперт, чието джихадистко име е Абу Талха ал Алмани, е умрял. Информацията бе съпроводена от фотография, за която се твърди, че е на тялото на германеца.

Известен преди в Германия под театралното име Десо Дог, Кусперт до момента нееднократно бе обявяван за погубен, отбелязва ДПА. Най-новото известие за гибелта му обаче е по-убедително от предходните заради детайлите и хипотетичната фотография с неговото тяло, разяснява основаната в Съединени американски щати организация за следене на екстремистката активност в интернет САЙТ (SITE).

Смъртта на Кусперт към момента не е доказана от "Ислямска страна ".

Рапърът от германско-ганайски генезис е роден в тогава Западен Берлин през 1975 година Предполага се, че е приел исляма през 2010 година, след което през 2014 година се е включил към джихадистите.

Германските разследващи служби смятаха 42-годишния мъж за рисково пропагандно средство поради въздействието му като рап икона измежду немските младежи.

Кусперт се появяваше в пропагандни видеозаписи на "Ислямска страна ", в които призоваваше мюсюлманите в Германия да се закълнат във честност на оповестения от групировката халифат. Той приканваше и за атентати в Европа.

През 2015 година Кусперт беше прибавен в терористичния лист на Съединени американски щати. Той фигурираше и в лист на Организация на обединените нации на хора, представляващи терористична опасност, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР