Денис Кудла имаше възможността да се изправи срещу Новак Джокович

...
Денис Кудла имаше възможността да се изправи срещу Новак Джокович
Коментари Харесай

Американски тенисист: Джокович е най-великият спортист на нашето време

Денис Кудла имаше опцията да се изправи против Новак Джокович на Уимбълдън. Американецът бе на път да вкара срещата в четвърти сет, само че това по този начин и не се случи и международният номер 1 затвори дуела в 3 елементи, които тогава му осигуриха класирането за втората седмица на шампионата. В следствие Ноле подвигна купата, с цел да се изравни по брой оценки от „ шлема “ с Рафа Надал и Роджър Федерер.

И тримата имат 20 трофеи от най-престижните съревнования в международния тенис, само че Кудла счита, че Джокович занапред ще усъвършенства всички вероятни върхове.

„ Новак е свръхестествен. Имах щастието да играя против него и да се насладя на неговата класа. Логично бе да изгубя, само че много мои сътрудници разясняват кой от тримата огромни е най-великият за всички времена. Сега е още по-интересно, тъй като Роджър, Рафа и Джокович имат 20 трофеи от огромния шлем и всички с неспокойствие чакат US Open. За мен, на 34 години, сърбинът демонстрира ужасно равнище. Годините си минават, а той остана непрекъснат и продължава да печели с лекост и да желае всеки вероятен трофей. Новак е страховит освен на корта, само че и отвън него. Аз му се удивлявам и бих споделил, че този човек е най-великият състезател на нашето време. Убеден съм, че доста скоро ще задмине Надал и Федерер по титли от шлема и еднолично ще поведе в тази ранглиста. Смятам, че международният номер 1 ще счупи още доста върхове и справедливо ще заеме своето място на един от най-великите за всички времена, а за мен, както към този момент споделих, той е най-великият освен тенисист, а и въобще състезател в света “, сподели Кудла.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР