Денис Коутс, най-високоплатеният изпълнителен директор във Великобритания и основател на

...
Денис Коутс, най-високоплатеният изпълнителен директор във Великобритания и основател на
Коментари Харесай

Шефката на Bet365 с най-голяма заплата във Великобритания от 323 млн. паунда през 2019 г.

Денис Коутс, най-високоплатеният изпълнителен шеф във Англия и създател на световния бизнес за хазарт Bet365 Group Ltd., получи през актуалната година рекордна заплата от 323 милиона паунда (422 милиона щатски $.

Денис Коутс е раздала на себе си близо 277 милиона паунда за финансовата година до края на март 2019 година, съгласно сметките на компанията Bet365. Това съставлява нарастване по отношение на 220-те милиона паунда, които тя завоюва предходната година, запазвайки по този метод короната на изпълнителен шеф във Англия с най-голям приход.

В същото време госпожа Коутс е взе и половината от общите дивиденти на компанията в размер на 92,5 милиона паунда, защото тя има дял от 50% във водещата компания за
хазарт.

Това прави заплата от общо 323 милиона английски лири за хазартния необут, което се равнява на 1,3 милиона английски лири за всеки един работен ден през финансовата 2019 година и съставлява рекордна заплата за изпълнителен шеф в Обединеното кралство.

Основните доходи на Денис Коутс също по този начин са 9 000 пъти над междинната заплата на Англия от 29 400 английски лири.

Списанието "Форбс " (Forbes) пък оцени чистата стойност на госпожа Коутс на 12,2 милиарда $, което ѝ отрежда "скромното " 244-то място в листата с милиардери през тази година.

Компанията за
хазарт Bet365 Group означи, че чиста облага на компанията се е нараснала с 18% до 685 милиона паунда през финансовата година до края на март 2019.

Тази година компанията направи и подаяние в размер на 85 милиона паунда за благотворителната фондация на нейни изпълнителен шеф Денис Коутс, което съставлява нарастване по отношение на дарените през предходната година за фондацията 75 милиона паунда.

Г-жа Коутс, 52-годишна, има най-висока степен по иконометрия, приложението на статистическите способи в стопанската система, от Университета в Шефилд.

Първоначално тя се е обучавала като счетоводител и е работила в пунктовете за
залагания на нейния татко. След това, през 2000 година, когато се отбелязва и възходяща известност на онлайн хазарта, Денис Коутс започва компанията Bet365 от постройка в паркинг покрай един от пунктовете за залози на татко ѝ.

Компанията Bet365 има и английския футболен тим Стоук Сити, като началник на клуба е нейния татко Питър Коутс. Баща й също по този начин е и съосновател на нейния бизнес, до момента в който брат й Джон Коутс е съпредседател в Bet365.

Според изявление за английския вестник Guardian още от 2012-а година, госпожа Коутс в началото не съумяла да получи финансиране от фондове за рисков капитал, с цел да започва своя бизнес. Вместо това тя е взела назаем пари от фамилията си и от английската банка Royal Bank of Scotland.

Самата Денис Коутс показва, че тя и фамилията ѝ са заложили "всичко " на старта на компанията, определяйки, че по този начин са се трансформирали в "най-крайните комарджии ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР