Денис Асенов от Русенския университет Ангел Кънчев взе награда в

...
Денис Асенов от Русенския университет Ангел Кънчев взе награда в
Коментари Харесай

Русенски студент с награда на Националния приз Студент на годината - 2022

Денис Асенов от Русенския университет " Ангел Кънчев " взе премия в категория " Педагогически науки "

Националното посланичество на студентските препоръки (НПСС) отличи на публична гала, най-успешните и дейни студенти на България в 16-ото издание на Националния приз " Студент на годината ", съобщи.

Церемонията се състоя в зала " Максима " на Университета за национално и международно стопанство (УНСС) и продължи над три часа.

Събитието беше под патронажа на президента Румен Радев. Държавният глава връчи премията " Студент на годината - 2022 " на Радина Иванова Бодурова, която е трети курс във Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски ". Голяма чест за мен е да съм тук, сподели Бодурова и изрече огромна признателност към целия състав на Висшето военновъздушно учебно заведение. Тя означи, че е възпитаничка на Природо-математическата гимназия в Хасково и пожела на всички студенти да следват своите цели.

Президентът Румен Радев, връчвайки премията " Студент на годината - 2022 ", означи, че студентите във всички времена - в България и по света, са съвестта на нацията. Знайте, че конформизмът не е път към щастието, борете се за вашите фантазии, с тези думи се обърна към студентите президентът.

Преди това президентът Румен Радев насочи слово, в което сподели, че най-важната стратегическа цел за България е развиването на младежите - духовно и физическо - инвестицията в нашето бъдеще. Държавният глава прикани студентите да не се приземяват с несправедливостта, корупцията и безхаберието, които раждат безизходност. " Тази безизходност и обърканост прокуди стотици хиляди младежи надалеч от България ", счита Радев.

Церемонията стартира с изявления на ръководителя на НПСС Даниел Парушев и на ректора на УНСС проф. Димитър Димитров.

Връчена беше специфична премия на НПСС на доцент Лиляна Вълчева - ръководител на Националния браншови профсъюз " Висше обучение и просвета ". Тя съобщи, че студентската общественост е неповторима и сплотена, и изрази увереност, че ще бъде направено всичко, с цел да се чува гласът на надарените български студенти.

Наградата в категорията " Педагогически науки " беше връчена от ръководителя на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев на Денис Асенов от Русенския университет " Ангел Кънчев ". Георгиев поздрави от името на столичния кмет Йорданка Фандъкова и от СОС Националното посланичество на студентските препоръки за това, че всяка година отличава най-хубавите студенти.

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров връчи премията за " Хуманитарни и обществени науки " на Атанас Георгиев Радев от Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Той благодари за признанието, което получава, и означи, че е част от Студентския клуб на политолога в СУ.

Служебният министър на правораздаването Крум Зарков връчи премията за " Правни науки " на Вяра Борисова Трифонова и сподели, че я награждава за повторно, защото е спечелила и конкурс за есе за правата на индивида. Министър Зарков предложения всеки от четиримата номинирани студенти в тази категория да посетят за една седмица Министерството на правораздаването.

Отличието за " Стопански науки " беше връчено от Ирина Щонова - заместник-министър на стопанската система и промишлеността, на Валери Красимирова от УНСС.

За " Природни науки, математика и информатика " премията беше връчена от Атанас Ковачев - член на експертното жури, на Димитър Събев Димитров от Висшето военноморско учебно заведение " Никола ѝ. Вапцаров ". Той сподели, че за него е част да получи тази премия и благодари на поддръжката, която е получил от своите преподаватели.

Служебният вицепремиер Атанас Пеканов връчи премията за " Технически науки " на Рени Георгиева Сярова. Пеканов се пошегува и сподели на студентите в залата: " Аз не съм доста добър образец, не приемайте да станете министър, преди да завършите докторантурата си ".

Заместник-министърът на енергетиката Ива Петрова отличи в категорията " Аграрни науки и ветеринарна медицина " Весела Славейкова Славева от Лесотехническия университет.

В категорията " Здравеопазване " премията беше връчена от заместник-министъра на опазването на здравето доцент Александър Златков на Здравко Иванов Иванов от Медицинския университет в Пловдив.

Кубрат Пулев разгласи, че премията за " Спорт " се присъжда на Боряна Николаева Калейн от Националната спортна академия, само че тя не участва на събитието. Гледайки тази гала, съм изпълнен с религия за бъдещето на България и считам, че в случай че спортът и образованието вървят дружно, като общество, ще имаме по-голям триумф, съобщи Пулев.

Ръководството на НПСС връчва премия на Кубрат Пулев, която е за развиването на българския спорт измежду студентската юноша, разгласи ръководителят на НПСС Даниел Парушев.

В категорията " Изкуства " наградата беше връчен от доктор Петър Чаушев, ръководител на НПСС през 2010-2011 година, на Иван Тодоров от Националната художествена академия.

Доц. Драгомир Стефанов връчи премията за " Сигурност и защита " на Борислав Петров Иванов от Висшето вонновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски ".

В категорията " Чуждестранен студент в България " премията беше връчена от посланика на Мароко у нас Закия Ел Мидауи на Марк Шнайдер от Германия, който се образова в Медицинския университет във Варна.

За " Български студент, учащ се в чужбина " беше отличена Елена Николова, която учи висше обучение в Италия. Наградата беше оповестена от доцент Даниел Йорданов - ръководител на НПСС от 2006 до 2008 година, и от Атанас Мазнев - заместник-министър на електронното ръководство.

Заместник-министърът на образованието и науката проф. Албена Чавдарова връчи премията в категорията " Докторант на годината " на Теодор Анатолиев Ангелов от Медицинския университет в София. Той получи и преносим компютър от Министерството на образованието и науката.

Доц. инж. Ивайло Симеонов, кмет на община Елин Пелин и първи ръководител на НПСС, връчи наградата в категорията " Студент - доброволец на годината " на Лора Фучеджиева.

Конкурсът " Студент на годината " е основан при започване на 2006 година по самодейност на делегатите в Общото заседание на Националното посланичество на студентските препоръки в България.

Основната му задача е да разпространява, отличава и предизвиква достиженията на българските студенти от всички области на висшето обучение пред обществеността.

Жури в състав от водещи специалисти във висшето образованието е определило спечелилите в категориите. Всички призьори са с потвърдени достижения в научната, културната, спортната и други действия, които са свързани с просветителния развой на национално и интернационално равнище.

Националният приз " Студент на годината " е най-престижният конкурс за младежи в България, означават от НПСС.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР