Дени Калинов е собственик на няколко от най-хитовите дискотеки в

...
Дени Калинов е собственик на няколко от най-хитовите дискотеки в
Коментари Харесай

Дени Калинов: Има носталгия по старите времена на попфолка

Дени Калинов е притежател на няколко от най-хитовите нощни заведения в страната. Наскоро той изненадващо записа песента „ Малката “ в колаборация с Илиян и Борис Дали. Месец по-късно пък изненада почитателите на балканските ритми с песента „ Не е за тебе тази “, в която взе участие легендата на попфолка Сашо Роман.

- Дени, за какво реши да се включиш в това музикално премеждие?

- Защото музиката е моята пристрастеност и занимание. Винаги съм се занимавал с това, само че в този момент взех решение да се изявя и пред  по-широка аудитория. Нямам упоритости да ставам професионален артист, просто желая хората да се забавляват с моите песни. Второто парче със Сашо Роман записах откакто той ми подмятна концепцията да създадем някаква младежка, лека и мелодична ария със шеговит текст. Песента е основана от моя екип, който с подготвеност може да сътвори още доста нови шлагери. Така осъществихме концепцията. Оказва се, че публиката усеща носталгия по златните шлагери от зората на попфолка. 

- Как определяте настоящето положение на жанра?

- Имам взор над обстановката в жанра от години. Аз работя с тези реализатори, познавам творчеството им. Както всичко в света се движи и трансформира, по този начин и обстановката в сектора се промени много от началото, само че това е най-естествения процес на нещата. Сега се записват доста по-малко песни, било поради рецесията или по други съображения. Има качествена музика, само че като че ли тя е с повече поп звучене. Изчезнаха чисто балканските ритми и радостни, от време на време даже вулгарни текстове от предишното. Въпреки миналото време най-популярните шлагери от зората на чалгата у нас към момента се въртят по нощните заведения и хората избухват на тях. В последните години също се сътвориха доста шлагери, които ще се трансфорат в евъргрийни. 

- Смяташ ли, че младите реализатори, които се появиха в последните няколко години изместиха одобрените имена в сектора.

- Не, това няма по какъв начин да се случи. Те имат своето място на сцената, само че ще би трябвало да изчакат и да извървят  пътя, който огромните и одобрени имена са минали. Единични са случаите, когато някой се трансформира в звезда за една вечер. Но има доста надарени младежи, които се харесват на почитателите.

- Как виждаш развиването на попфолка след няколко години?

- Попфолк ще има без значение от това какво се случва, какви течения, стилове и имена се сменят. Ние българите живеем на балканите и няма по какъв начин да не се палим от тази музика. Смея да настоявам, че и тези, които споделят, че не слушат чалга, си имат обичани части и си ги пускат скрито.

- Как се отразява и коронакризата на бизнеса ти?

- Като на всички българи. Понесохме загуби, трябваше да се погрижим за личния състав когато ни затвориха, тъй като какво е един клуб без качествени хора. Аз и сътрудниците ми се надяваме да няма второ затваряне на заведенията, тъй като от тях хиляди души се устоят и хранят фамилиите си.

- А в музикален проект, да чакаме ли нови песи от теб?

- Да, напълно скоро ще има нова изненада, само че избирам да  запазя в загадка детайлностите. Подготвям дует с една изключителна дама и певица – звезда на попфолк сцената у нас. Ще имам и солови части, само че всяко нещо с времето си.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР