Ден втори от срещата на върха на Г-7 в Канада:

...
Ден втори от срещата на върха на Г-7 в Канада:
Коментари Харесай

Като ренесансова картина - най-обсъжданата снимка от срещата на Г-7

" Ден втори от срещата на върха на Г-7 в Канада: спонтанна среща сред две работни сесии. "

Под това незабележително изложение екипът на Ангела Меркел популяризира в " Инстаграм " профила ѝ като немски канцлер най-обсъжданата през последните часове фотография.

На нея е уловен миг от неофициални диалози сред международни водачи, само че езикът на тялото, страстите на лицата и наситената с драматизъм " ренесансова комбинация " са причина фрагментът да е споделян десетки хиляди пъти. Снимката е обект на съпоставяне с това по какъв начин са протичали срещите на Г-7 при президента Барак Обама, както и на голям брой пародии.

Заинтригувани от това дали в действителност моментът е бил толкоз под напрежение, колкото наподобява, събраха фрагменти от формалните профили на другите национални водачи. От тях се вижда, че това не е тъкмо по този начин - има усмивки и практичност в разискването на документ - евентуално заключителното официално съобщение.

 Сцената от гледната точка на френския екип
Сцената от гледната точка на френския екип

 Сцената от гледната точка на американския екип
Сцената от гледната точка на американския екип

 Версията, публикувана от Канада
© Reuters

Версията, публикувана от Канада

 Сцената от гледната точка на италианския екип
Сцената от гледната точка на италианския екип

 Сцената от гледната точка на японския екип.
Сцената от гледната точка на японския екип.

Но сбъдналите се прогнози, че форумът в Шарлевоа в канадската провинция Квебек ще бъде белязан от конфликт във връзка свободната търговия сред американския президент Доналд Тръмп и останалите участници, придадоха спомагателна мощ на фотографията. Много е евентуално точно по тази причина екипът на Меркел да е избрал тъкмо този кадър.

Той е заслуга на държавния фотограф Йезко Денцел, а е публикуван от Щефен Зиберт, представителят на Меркел.

След ранното тръгване на Тръмп от форума Болтън, прочут с твърдите си позиции някогашен непрекъснат представител в Организация на обединените нации, употребява фотографията в " Туитър ", с цел да напише: Още една Г-7, на която другите страни чакат, че Америка постоянно ще бъде тяхната банка. Повече - не. "

Малко по-късно президентът пусна поредност гневни туитове против канадския министър председател Джъстин Трюдо и отдръпна подписа на Съединени американски щати под заключителния документ.

 Като ренесансова картина - най-обсъжданата фотография от срещата на Г-7
© Reuters

В мненията се включи и Мария Захарова, говорителка на съветското външно министерство. В профила си в " Инстаграм " тя показа фотографията с думите: " В последните месеци фотожурналистиката набира нови външнополитически висоти. И всякога, когато първо видя сходна фотография, си мисля " Разбира се, че това е фотошоп. Просто не може да е истина ". А след това се оказва, че може и още по какъв начин. Няма значение какво се е случвало при закрити порти. Един кадър и завесата е вдигната. "

По време на форума в Канада съветският президент Владимир Путин, който не е канен на Г-7 от 2014 година насам поради анексирането на Крим и намесата в Източна Украйна, бе на среща на водачите на Шанхайската организация за съдействие. В нея членуват Китай, Индия, Русия, Пакистан и четири азиатски някогашни руски републики - Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан.

 Като ренесансова картина - най-обсъжданата фотография от срещата на Г-7
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР