Ден втори от безсрочната общонационална стачка във Франция. И днес

...
Ден втори от безсрочната общонационална стачка във Франция. И днес
Коментари Харесай

Втори ден продължава общонационална стачка в Париж

Ден втори от безсрочната общонационална стачка във Франция. И през днешния ден напредването в и към Париж беше мощно затруднено, по данни на приложение за трафика, тапите в региона са били 350 км. Как одобряват парижани и гостите на френската столица обстановката и обрисува ли се завършек на митинга?

Метрото и жп гарите в Париж и през днешния ден са празни. Не работят детски градини, наранени от митингите са лечебните заведения, пощенските служби, полицията. Въпреки неудобството, хората поддържат митинга.

И търсят други възможности за напредване - с изключение на споделените коли, на респект са велосипедите и електрическите тротинетки.

Причина за недоволството е предлаганата от президента Еманюел Макрон пенсионна промяна. В момента във Франция работят 42 пенсионни схеми в частния и обществения бранш. Те дават разнообразни благоприятни условия за ранно отдръпване от работа или спомагателни обществени тласъци. Предложението на администрацията на Макорн е да проработи универсална скица, основана на точков принцип. Според мнозина анализатори обаче тя ще ощети доста французи. А съгласно синдикатите, предлагането даже не е било разисквано с тях.
Ив Вейрие, синдикален водач: Искаме държавното управление да чуе и да разбере потребността от връщане на масата за договаряния, без предварителни условия. Това не бяха договаряния. Беше ни казано, че системата е утвърдена и в случай че желаеме, можем да обсъдим по какъв начин да я използван. Но ние не утвърждаваме тази система.
Администрацията на Макрон се надява да избегне повтаряне на общата стачка от 1995 година. Тогава транспортните проблеми продължиха 3 седмици и доведоха до отхвърли на държавното управление от промяна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР