Ден след завръщането от Москва, където Черно море Тича изигра

...
Ден след завръщането от Москва, където Черно море Тича изигра
Коментари Харесай

Треньорът на кадетите на БК Черно море Тича: Представихме достойно варненския баскетбол в Русия

Ден след завръщането от Москва, където Черно море Тича изигра два доста мощни мача против локални отбори със съществени бюджети, треньорът на варненските кадети Георги Бакалов показа усещанията си в изявление за Дарик и dsport. В столицата на Русия „ моряците “ приключиха наедно 51-51 против Тринта, а във втората победиха Глория със 72-61.

„ Престоят ни в Москва бе едно необикновено преживяване. Мога да го разделя на два стадия: спортно-технически и туристически преживявания. Изиграхме два мача, като изключително първият бе против доста мощен противник. Типичен представител на съветската школа. Играха много твърдо против нас, на ръба на разрешеното. Мачът бе по-скоро игра на характери. Моите момчета не се огънаха и се държаха мъжки до края. Резултатът го демонстрира: 51-51. По принцип не обичам да отричавам мои играчи, защото на първо място на напред във времето е тимът, само че Никола Станчев направи доста мощен мач. Той вкара 28 точки от тези 51 и бе моторът на тима. Домакините ни помолиха да не се играят продължения и по този начин да приключи мачът. Моите момчета не бяха съгласни и излязоха още веднъж на игрището, подготвени да се борят до последно. В последна сметка резултатът остана подобен предвид на другарските връзки и визитата ни в Москва “, разяснява треньорът на кадетите на БК Черно море Тича “, Георги Бакалов, който не можеше да употребява в срещите един от основните си състездатели Любомир Керемидчиев, който по-късно се оказа, че е отпътувал за Русия със счупена ръка.

„ Вторият мач бе против малко по-слаб противник. Превъзхождахме го, макар че не направихме най-хубавия си мач. Отборите, против които играхме, са от московската баскетболна асоциация, финансирана напълно от страната. Тя е със 7000 картотекирани баскетболисти “, сподели още Бакалов като добави, че неговите момчета са показали по най-достойния метод варненския баскетбол в Русия.

Треньорът приказва и за туристическите преживявания по време на престоя в Русия. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР