Ден след взрива в Болоня, при който пострадаха и 8

...
Ден след взрива в Болоня, при който пострадаха и 8
Коментари Харесай

Майка на пострадало в Болоня българче: Не ни даваха информация какво се случва

Ден след гърмежа в Болоня, при който пострадаха и 8 български възпитаници, пред камерата на " Нова телевизия " застана майката на едно от по-сериозно ранените момчета.
36-годишната Севил Фаик изпраща сина си Алтай на неговото първо работно място - на стаж в италианска компания, като компютърен механик, дружно с още 19 деца и учителите им. Едва осем часа след случая тя и брачният партньор й схващат, че нещо става със 17-годишния им наследник.
„ Аз му пиша на месинджър. Той отвори телефона, сподели: „ Майко, успокой се, не мога да приказвам, след пет минути ще ти звънна”. Аз незабавно разбрах, че има нещо”, споделя майката.
След като открили връзка, Алтай споделя с детайлности на родителите си за случая. Казва, че има изгаряния по гърба, ръката, пръстите, главата, ухото.
Всички потърпевши деца са добре и душевен, и физически, твърдят от просветителното министерство.
Родителите на Алтай научили, че ще са нужни най-малко 10 дни сина им да е на домашно лекуване в общежитието преди да се завърне към ученическия си стаж.
Родителите на Алтай, който е второто най-пострадало дете, недоволстват, че в продължение на часове им е отказвана информация за протичащото се със сина им.
„ Казаха: „ Не може да дадем никакъв номер, ние сме много ангажирани”. И, когато се разкрещях: „ Вие не сте ангажирани с нищо друго, с изключение на с нашите деца и желая номер да ми дадете, аз не виждам и не слушам детето си”, тогава споделиха: „ Г-жо, извинявайте, ще ви го дадем ". Това не трябва да се прави на родители”, споделя още Севил.
Министерството на външните работи оповестиха за " Фокус ", че се чака изписването на едно от пострадалитите деца. От седемте хоспиталзирани момчета, трима към този момент са изписани, а четири остават в болница. Трима от тях са в две разнообразни лечебни заведения - две в Болония и едно в Чезена. По информация на генералния консул на България в Милано Росен Руфев се чака още през днешния ден или най-късно на следващия ден един от учениците да бъде изписан. Останалите ще останат под лекарско наблюдаване най-малко още няколко дни, като момчето, което е настанено с изгаряния в болница в Чезенa, ще остане там по-дълго.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР