Ден след връчването на първия мандат, се очаква за започнат

...
Ден след връчването на първия мандат, се очаква за започнат
Коментари Харесай

БСП, ДБ и ПП няма да подкрепят мандат на ГЕРБ-СДС

Ден след връчването на първия мандат, се чака за стартират диалозите на номинирания от ГЕРБ-СДС за министър председател проф. Николай Габровски с политическите сили в търсене на поддръжка за сформиране на държавно управление.

Засега не е ясно с кого ще беседва Габровски. Вчера той сподели, че ще търси разговор с всички политически сили в опит да успокои тона. Ще търси специалисти за министри в проектокабинета.

Днес водачът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани да се обезпечи време на Габровски, с цел да организира спокойни диалози в опит да сформира кабинет. Той отхвърли изказванията, че ГЕРБ е част от " хартиена коалиция " и сподели, че партията е подготвена за нови диалози, в случай че президентът Румен Радев наложи несъгласие на Изборния кодекс.

" Вчера Нинова не благодари на ГЕРБ за поддръжката. Точно противоположното - бързо го не помни. Сега ще забележим президентът какво ще каже - ще постави ли несъгласие или не. Там ще водим нов диалог, тъй като не можем да бъдем обвързвани в нещо като избавителен пояс с някои партии. И даже жалките им опити да ни привързват към хартиената бюлетина и Изборния кодекс, който надали не нас ни интересува, е също огромна операция. Ние ги победихме с техните машини, с техните флашки, с техния програмен продукт и целия надзор, който имаше страната. Подкрепихме Българска социалистическа партия за Изборния кодекс с концепцията, че след това с тези партии може да се търси консенсусно ръководство ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Към момента няма смяна в позициите на политическите сили. От " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " декларират, че няма да поддържат първия мандат .

" Не съм получил още покана от господин Габровски, мисля че и парламентарната група още не е получила. Ние ясно сме декларирали, че няма да подкрепим кабинет, в който взе участие ГЕРБ ", сподели Асен Василев от " Продължаваме промяната ".

" Искаме още един път да потвърдим позицията на " Българска социалистическа партия за България " - няма да подкрепим държавно управление с първия мандат на ГЕРБ с претендент за министър-председател проф. Габровски. Ако ни поканят на среща, ще отидем, с цел да им го заявим в очите ", уточни Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия.

" Тази кандидатура, която е препоръчана - на професора Габровски, е ориентирана към Българска социалистическа партия. Тъй като ГЕРБ биха си обезпечили във всяка една обстановка поддръжката на Движение за права и свободи - на тях им би трябвало още един сътрудник. Родословното дърво на професор Габровски е доста алено и може би по тази причина е селекциониран, с цел да съберат поддръжка от Българска социалистическа партия ", съобщи в " Денят стартира " съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР