Ден след протеста, организиран от Възраждане срещу зелените сертификати, партиите

...
Ден след протеста, организиран от Възраждане срещу зелените сертификати, партиите
Коментари Харесай

От средновековни селяни до шепа фашисти. Как партиите реагираха на протеста на Възраждане

Ден след митинга, проведен от " Възраждане против зелените документи, партиите в Народното събрание реагираха неенергично на ексцесиите.

Припомняме, че на недоволството участваха няколко хиляди души, пристигнали от разнообразни точки на страната. В един миг митингът ескалира и част от присъстващите пробваха да раздерат полицейския кордон пред Народно събрание и да влязат в постройката. Имаше потърпевши жители и служители на реда.

Управляващи и протестиращи

В началото на днешното съвещание от " Продължаваме промяната " дефинираха организирането на вчерашния митинг и опитите за навлизане в Народното събрание като безразсъдна хулиганска демонстрация. Депутатът Николай Ангов съобщи, че организирането на хора да пътуват, изключително насърчавайки ги да не употребяват персонални защитни средства и ваксини в деня с най-вече новозаразени от началото на Covid рецесията е " нищо повече от безразсъдна хулиганска демонстрация. Поставен е на риск животът на протестиращите ".

Депутатът от " Продължаваме Промяната " Христо Петров , по-известен като Ицо Хазарта, също разяснява от трибуната на Народното събрание митинга, проведен от партия " Възраждане " в сряда.

" Имам един елементарен въпрос - в случай че аз на следващия ден реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са дали своят вот за мен и им кажа - елате да влезете нелегално в Народното събрание, елате да поблъскате служители на реда, може и да ви дам и по 40 лв., не е ли вярно господин основният прокурор да ми изиска имунитета, да бъда съден и да ме вкарат в пандиза ", попита той.

" Въпросът ми е доста елементарен: Дали в закона написа, че той е юридически единствено за мен, или и за шепа нещастни фашисти ", приключи изявлението си Хазарта. Видео от него можете да видите тук.

Той бе предизвикан от декларация на " Възраждане ", която бе прочетена от парламентарната естрада по отношение на вчерашният митинг против зелените документи . Цончо Ганев прикани ръководещите да не винят тях за събитията на митинга, а да поемат отговорност и да отстранен зеления документ.

" След като поръчките, че 10 000 души ще участват на митинга против зеления документ, не се оправдаха и с цел да попаднат в новините, представителите на партия " Възраждане " взеха решение, че би трябвало да блеснат посредством експанзия и опит за атакуване на Народното събрание ", съобщи от своя страна пред камерата на Actualno.com депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов .

В коридорите на Народното събрание зам.-председателят на Народно събрание и народен представител от БСП  Кристиан Вигенин  съобщи:

" Очевидно имаше няколко групи в него, които се пробваха да предизвикат навлизане в Народното събрание. Беше изработен опит от вътрешната страна, от представители на " Възраждане " да подкрепят нахлуването на хората в Народното събрание. Това считам, че не е обикновено ".

Станислав Балабанов  от Има Такъв Народ напомни позицията на партията против зеления документ, само че осъди ексцесиите:

" Ние сме били ясни във връзка с тази тематика. За нас тази мярка е неефективна. А другояче във връзка с митинга през вчерашния ден, всеки един български жител има право да стачкува по всевъзможни тематики. Винаги митингите би трябвало да минават по кротичък метод, да не се стига до такива безредици, тъй като никой няма потребност сега от нещо такова ".

Как (не) реагираха останалите 
Бесни имунизирани антиваксъри - глупостта на митинга през погледа на обществените мрежи (СНИМКИ)
Протестът на имунизираните антиваксъри - по този начин националният фолклор в обществените мрежи дефинира демонстрациите от 12 януари (сряда), когато...
Прочети повече
Впечатление направи мълчанието на политиците от останалите партии в Народното събрание, Те или отказваха коментар или бяха извънредно сбити.

Любопитен коментар за вчерашните митинги на " Възраждане " против зеления документ написа във Фейсбук депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син .

" Относно антиваксърските митинги: Всеки има конституционно обезпечено право да почине сантиментално като феодален селяндур. Проблемът е, когато това свое право стартира да го вменява като обвързване на останалите ", безапелационен е той.

В коридорите Костадин Ангелов от партията на Бойко Борисов се ограничи със следния коментар за случилото се: " Всеки български жител има право да показва гражданската си позиция и да реализира правото си на демократична форма на митинг. "

От Движение за права и свободи отхвърлиха да разясняват. Според тях с позиция трябвало да излязат единствено ръководещите и участниците в митинга.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР