Ден след потъването на крайцера Москва, Русия атакува фабрика край

...
Ден след потъването на крайцера Москва, Русия атакува фабрика край
Коментари Харесай

Потъването на Москва - какви са версиите на Русия и Украйна?

Ден след потъването на крайцера " Москва ", Русия нападна фабрика край Киев, която създава противовъздушни и противокорабни ракети, и даде обещание усилване на нападенията.

Инцидентът с военния транспортен съд ще нанесе повече психически вреди, в сравнение с материални вреди, считат анализатори. Според Литва, турски транспортен съд е избавил 54-ма моряци от " Москва ". Официално удостоверение на информацията няма.

След дни на релативно успокоение, Киев се разсъни от воя на сирените за въздушна паника. Няколко часа по-рано стана ясно, че гордостта на съветския боен флот - крайцерът " Москва " е потопен. Информацията беше доказана от съветското министерство на защитата и беше представена от съветски и непознати медии, НО по формалните канали за връзка на ведомството, не се появи. Забележително е обаче, че в описанието на корабите, част от съветския флот, " Москва ", към този момент липсва. Наред с дежурната информация за хода на военните дейности и изумените цели, през днешния ден представителят на военното министерство съобщи, че офанзивите против Киев ще се засилят.

" Количеството и мащабите на ракетните удари по обекти в Киев ще се усилват при положение на каквито и да било терористични офанзиви или диверсии на съветска територия, осъществени от киевския националистически режим ", съобщи Игор Конашенков.

Според американски медии, през днешния ден Русия е поразила завода, в който се създават точно ракетите " Нептун ", с които е нападнат корабът.

Потъването на " Москва " ще има мощен отрицателен психически резултат в Русия, това е забележителна и унизителна загуба за Путин, който неведнъж съобщи, че " специфичната военна интервенция " в Украйна " върви по проект ", разяснява специалист на Би Би Си.

Неслучайно и медиите в Русия не придават огромно значние на случая, в доста даже се появиха мнения, че оборудването на военния транспортен съд е остаряло и е допустимо да не е сработило. Какво се знае за случая с крайцера - Киев и Москва имат лични версии.

Според украинската страна - крайцерът е нападнат и изумен с украинските противокорабни ракети Нептун. Евакуацията на над 500 членния екипаж не е била допустима поради неприятното време. Корабът е мощно развален и потъва. Според съветската страна - на борда на кораба е избухнал пожар, все още по неразбираеми аргументи. С него е обвързвана и употребата на боеприпаси на кораба. Основното въоръжение и муниции не са наранени, а екипажът е евакуиран.

Няколко часа по-късно обаче стана ясно, че " Москва " е потопен. Според съветското военно министерство - до момента в който е теглен на буксир и се е разразила стихия. Близо 12,5 хиляди-тонният крайцер е най-голямата загуба за съветския флот от времената на Втората международна война. Корабът влиза на въоръжение през 1983 година под името " Слава ". Носи 16 противокорабни ракети " Вулкан " с обхват 700 километра, Противовъздушна отбрана и артилерийски системи. В първия ден на войната, 24 февруари, " Москва " влезе в осведомителния поток откакто прикани украинските граничари от Змийския остров да се предадат, а те освен отхвърлиха, само че и отвърнаха със звучно и непристойно обръщение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР